Kmetijska ministrica in podpredsednica Vlade RS je na izvršnem odboru stranke odstopila s položaja predsednice.

Aleksandra Pivec na izvršnem odboru odstopila z mesta predsednice stranke DeSUS. Po izvršnem odboru je sicer na dnevnem redu še nadaljevanje seje sveta stranke, na katerem je bilo moč pričakovati tudi glasovanje o njeni razrešitvi.

Glede morebitne razrešitve je sicer Pivčeva pred dnevi dejala, da bi se proti taki odločitvi sveta stranke, ki mu predseduje zdravstveni minister Tomaž Gantar, borila tudi po sodni poti. 

Odstop in napoved kandidature

V izjavi za medije je Pivčeva potrdila, da je izvršni odbor seznanila s svojim odstopom, ki ga bo obravnaval še svet stranke. Izvršni odbor je hkrati svetu stranke predlagal, da se nemudoma skliče predčasni kongres, na katerem bo izvoljen nov predsednik, za čas do kongresa pa se izvoli enega od podpredsednikov za vodenje stranke. Izvršni odbor bo v primeru, da svet stranke ne bo ravnal v skladu s statutom stranke, uporabil vsa razpoložljiva sredstva, je dejala.

Ostaja ministrica in podpredsednica vlade

Pivčeva je obenem potrdila, da bo na izrednem kongresu ponovno kandidirala za predsednico, saj čuti, da ima na terenu podporo, njen odstop pa njeno funkcijo ministrice in podpredsednice vlade ne vpliva, razen, če bo na kongresu izvoljen nov predsednik stranke.

Kongres naj bi potekal v roku meseca in pol, vodstvo stranke pa bo volilo 210 delegatov, kar je bistveno bolj legitimno kot pa, da o vodenju stranke odloča svet stranke, ki ga sestavlja 15 članov, po mnenju Pivčeve.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JBT (nepreverjen)

Kokokokoko......jajce je znesla . Gnilo jajce.

Dragan Krstić (nepreverjen)

Vsak politik ki krade mora biti izločen iz političnih funkcij. Je pa to zelo težko izvedljivo saj bi sedanja opozicija bila zelo šibka. SD stranke sploh več ne bi bilo. Bi bili velika večina njih na Dobu.

Navijac (nepreverjen)

To bi morala takoj..sedaj je pokazala svoj obraz,da ji je mar edino za njem zep.Kaj pa bo bodo pa clani odlocili.

Lokomotiva (nepreverjen)

Kak je ni sram da bo ponovno kandidirala.

Ženska (nepreverjen)

Ma majstorica. Hoteli so igrati umazano igro in jo povoziti. Očitno jo zna igrati bolje od njih. Vse jih bo povozila.

Default (nepreverjen)

Kuzla koruptna

DESNIČAR (nepreverjen)

Za stare komuniste v stranki, je Pivčeva strup....sveži veter ne bo oćistil stranke......starci ki so nekoč zasedali visoke položaje po podjetjih so nepremagljivi.....mi navadni upokojenci, jih bomo na volitvah izbrisali iz parlamenta.....

goostt (nepreverjen)

a napovedala ponovno kandidaturo ?
Se strinjam !!

Starejše novice