Foto: Bobo
Trgovinski in storitveni lokali bodo lahko odprti, vendar pod pogojem, da bodo zaposleni najmanj enkrat tedensko opravili test na okužbo z novim koronavirusom.

Prihodnji teden se bodo v prvi fazi dodatnega sproščanja ukrepov na gospodarskem področju odprle vse trgovine in servisne dejavnosti do 400 kvadratnih metrov, je ob robu današnjega obiska Haloz napovedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Pogoj za to je, da se zaposleni v teh dejavnostih enkrat tedensko testirajo.

Počivalšek je v Podlehniku povedal, da ga veseli, da so po dveh dneh intenzivnih razprav na vladi prišli do tega, da so se odločili najprej na celotnem območju Slovenije odpreti vrtce in prvo triado osnovnih šol, kar je prvi korak k normalizaciji življenja, poroča STA.

Ob tem je opozoril, da moramo vsi skupaj še naprej paziti na to, da bomo s spoštovanjem ukrepov pripeljali do tega, da se epidemiološke razmere izboljšajo in da bo število novo okuženih začelo še bolj padati. »Zavedati se moramo, da je ob sproščanju šol treba biti izredno previden tudi pri sproščanju gospodarskih aktivnosti,« je dodal minister.

Spomnimo ...

Po četrtkovem večernem pogovoru s predstavniki gospodarskih zbornic na Brdu so skupaj sprejeli odločitev, da v prvi fazi naslednji teden odprejo vse trgovine in servisne dejavnosti v prostorih do 400 kvadratnih metrov, ob pogoju, da se bodo zaposleni v teh dejavnostih enkrat tedensko testirali.

Počivalšek želi, da bi gospodarstveniki takšno iniciativo sprejeli pozitivno, saj je treba biti odgovoren do zdravja in previdno pripeljati trenutne razmere do tega, da bomo lahko vsi skupaj spet končno normalno zaživeli.

Kot je še pojasnil, bo odlok o tem sprejet tekom današnjega dne na dopisni seji vlade, hkrati pa si želi, da bi s tem vsi skupaj korakoma šli v smeri normalizacije.

Da je vlada na četrtkovem sestanku napovedala sprostitev večine gospodarskih dejavnosti, je za STA že v četrtek zvečer povedal predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Branko Meh in dodal, da so predstavniki gospodarstva z dogovorjenim zadovoljni.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

LJUDI SPUŠČAJO NA POČITNICE ČEZ MEJO DOMA PA NESME BITI GOSTILNA ODPRTA AHAHAHAHAHA, UŽIVAJTE DA BOSTE ZAPRTI DO LETA 2030 NA TAK NAČIN GLUPI SLOVENČKI KER VIRUS NE BO NIKOLI IZGINIL

11 (nepreverjen)

Že nekaj časa žališ Slovenijo, katera te delomrzneža hrani?! Daj odseli se nazaj v svojo vukojebino pa tam gobcari! Če nimaš denarja za prevoz bomo že mi zbrali z zbiranjem zamaškov! Za enosmerno karto bo to hitro tako da že lahko pakiraš teh par tvojih trenerk!!!

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ZBIRAJ ZAMAŠKE RAJŠI ZA SLOVENČKE KI BOJO POTREBOVALI 30€ VREDNE FFP3 MASKE ZA DNEVNO UPORABO ZELO KMALU KER BO JJ TAKO DOLOČIL, HITRO V NAKUPE, ŽIVEL JJ

In reply to by 11 (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

11 Vsaka ti čast za izjavo. To je kot trojka čez celo igrišče. He, he,... Edino me zanima, kje bo zbirno mesto za zamaške, ker lahko nekaj doniram. Čimprej, da osvežimo SLOVENIJO!

In reply to by 11 (nepreverjen)

Marburg ad.dra… (nepreverjen)

Organizirajmo vlak spet domov-enosmerna linija za- cefurje jugofile in ostalo nesnago ki se je zaredila v sloveniji.....

In reply to by SLO (nepreverjen)

Cavoglave (nepreverjen)

SLOVENIJA SLOVENCEM-SLOVENIJA-SLOVENCI-SLOVENKE-SLOVENSKI JEZIK-slovenske korenine-slovenska tradicija-SLOVENSKA DRUZINA-slovenski narod-obmocje slovenije-zgodovina slovenstva-slovenski biseri-slovenska domovina-slovenska kri-MATI-DOMOVINA SLOVENIJA IN VSEMOGOCNI BOG!!!!ZIVELI SLOVENCI V NASI SLOVENIJI!!!!!!!

In reply to by Marburg ad.dra… (nepreverjen)

Starejše novice