Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Vlada sprejela sklep o podaljšanju veljavnosti bonov za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi, in sicer tako imenovanih Bonov21.

Ker je v Sloveniji epidemiološka situacija slaba, in ker skoraj polovica bonov Bon21 še ni bila unovčena, se je vlada odločila, da ukrep podaljša za najdaljše možno obdobje, kot ga predvideva zakon, in sicer do 30. junija 2022

»S tem bomo do konca tega leta preprečili množično obiskovanje turističnih destinacij in gostinskih lokalov ter prispevali k zmanjševanju števila okužb. S podaljšanjem veljavnosti Bonov21 se bo spodbudilo povpraševanje domačih gostov tudi v prvi polovici prihodnjega leta,« so zapisali v sporočilu za javnost po seji vlade.

Neuporabljenih za skoraj 96 milijona evrov

Letošnji boni, imenovani bon21, so zaživeli sredi julija, do 22. novembra pa so jih državljani unovčili polovico. Porabljena vrednost je po navedbah vlade znašala 96,2 milijona evrov, neporabljenih jih je še za 95,9 milijona evrov.

Podaljšanje lanskih bonov, namenjenih pomoči turističnemu sektorju, je vlada vključila v predlog najnovejšega zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije in omilitev njenih posledic, ki že čaka na obravnavo v državnem zboru. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nionsmsisdw (nepreverjen)

hancfd ks for sharing the article, and more importantly, your personal experience mindfully using our emotions as data about our inner stsdvsd https://kodi.software/ ate and knowing when it’s better to de-escalate by taking a time out are great tools. Appreciate you reading and sharing your story since I can certainly relate and I think others can to

Starejše novice