Na Mestni občini Maribor so za Mariborinfo potrdili, da župan Saša Arsenovič nima koronavirusa.

V kabinetu župana so za Mariborinfo potrdili, da je test župana Saše Arsenoviča na koronavirus negativen. Preventivno ga je opravil danes, potem ko si je med dopustom ogledal teniški turnir serije Adria Tour, na katerem se je pojavilo več primerov koronavirusa.

Župan, sicer nekdanji profesionalni igralec tenisa, menda stika z igralci in organizatorji ni imel, počutil pa se je povsem dobro.

Spomnimo. Koronavirus je sicer že marca prebolel mariborski podžupan Samo Peter Medved, ki je po vrnitvi iz dopusta na Južnem Tirolskem takoj opravil test. Ta je bil sprva negativen, vendar se v kabinet preventivno kljub temu ni vračal. Še dobro. Zaradi slabega počutja je ponovno odšel na testiranje, ki je pokazalo pozitiven rezultat.

Đoković: »Bilo je prezgodaj«

Plaz okužb v Zadru je sprožil bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov, pri katerem so ugotovili, da je zbolel s covidom-19. Na družbenih omrežjih se je oglasil tudi najboljši teniški igralec sveta Novak Đoković, ki je v torek javnosti razkril, da je okužen s koronavirusom. Opravičil se je vsem, ki so sodelovali na jadranski turneji Adria tour. 

»Verjeli smo, da je turneja upoštevala vse zdravstvene protokole in zdravje v regiji se je zdelo v dobrem stanju, da končno združimo ljudi iz človekoljubnih razlogov. A motili smo se. Naredili smo napako, bilo je prezgodaj,« je sporočil srbski zvezdnik, ki se je hkrati opravičil vsem vpletenim.

Đoković je organiziral ekshibicijsko teniško jadransko turnejo Adria tour, ki se je zaradi okužb s covidom-19 predčasno končala že po prvih dveh postojankah v Beogradu in Zadru, poroča STA.

Športna javnost je organizatorje kritizirala zaradi neupoštevanja higienskih protokolov, osebne razdalje, polnih tribun na turneji, sproščenosti igralcev in navijačev na turnirjih in neuporabo zaščitnih mask. Igralci so se objemali, pozirali na fotografijah in se zabavali po nočnih klubih.

Na Hrvaškem so se ob tem znova pojavili pozivi organizatorjem športnih prireditev, naj vztrajajo pri strogem spoštovanju priporočil epidemiologov, predvsem ko gre za medsebojno razdaljo in higieno rok.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Odkar sta Glavni trg in Koroška cesta zaprta za ves promet, se župan boljše počuti.

Starejše novice