Epidemija koronavirusa se že pozna na gospodarstvu in trgu dela.

Med 9. in 22. marcem se je število uradno brezposelnih povečalo za 2370 oseb, kar je okoli desetina več kot v enakem obdobju lani, so na Zavodu RS za zaposlovanje, pojasnili za STA. Sicer pa niso obdelali še vseh vlog.

Med novoprijavljenimi 1057 takih, ki jim je prenehalo delovno razmerje za določen čas in 664 trajno presežnih delavcev ali stečajnikov.

Tisti, ki so ostali brez dela, se lahko v času, ko veljajo ukrepi, namenjeni zajezitvi širjenja okužbe s koronavirusom, v evidenco prijavljajo prek portala Poiščidelo.si ter po elektronski ali redni pošti.

Ker vlaganje vlog v času epidemije poteka le na ta način, na zavodu vseh prejetih vlog še niso uspeli obdelati, piše STA. Na zavodu sicer opozarjajo, da je verjetno novoprijavljenih brezposelnih še nekoliko več.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jobless (nepreverjen)

le čemu je zrsz stran, če se moraš prijaviti preko poiscidelo.si.? zrsz, bedasto! povrhu je tudi program na pol nefunkcionalen, slabo! če še to ne veste normalno napraviti, kako naj pričakujemo, da nam boste še kako delo pomagali poiskati!

Starejše novice