V Hočah, kjer se število prebivalcev v zadnjih letih povečuje, bodo prihodnji teden začeli graditi nov vrtec.

Gradnja je po besedah župana Marka Soršaka nujno potrebna, saj je zdajšnji vrtec dotrajan in v več vidikih neustrezen za izvajanje sodobnih vzgojno varstvenih programov. Obenem nima dovolj prostora za vse otroke v občini, poroča STA.

Zaključek gradnje novega vrtca je predviden v juniju 2020, otroci pa bodo nove prostore lahko začeli uporabljati s prihodnjim šolskim letom.

Za gradnjo novega vrtca so se po županovih besedah odločili, ker je zdajšnja stavba vrtca dotrajana, neprimerna za izvajanje sodobnih standardov vzgojno varstvenega dela in premajhna, še poroča STA.

Zaradi priseljevanja ima občina vse več prebivalcev

»Letos je v naši občini ostalo brez vrtca okoli 40 otrok,« je Soršak povedal za STA. Porast števila otrok pa je predvsem posledica priseljevanja. »V 20 letih se je prebivalstvo Občine Hoče - Slivnica zvišalo z okoli 9000 na več kot 11.000, kar pomeni dobrih 20 odstotkov več ljudi,« je še ponazoril župan.

Novi vrtec bo postavljen na lokaciji sedanjega vrtca, zato so del otrok v šolskem letu 2019/2020 preselili na druge lokacije, med drugim v gasilski dom v Bohovi ter staro telovadnico osnovne šole v Hočah.

Vrtec bo očitno pravi raj za otroke

Novi vrtec bo večji. Med drugim bo lahko sprejel tri oddelke več otrok, po novem bo v dveh etažah, ki pa ju bodo povezali s toboganom, poroča STA.

Imel bo večje igralnice in dodatni skupni prostor, novo zunanje igrišče in bo v nizkoenergijski izvedbi, zato so za projekt prejeli tudi slabih 800.000 evrov nepovratnih sredstev Eko sklada.

Investicija ocenjena na več kot 4 milijone evrov

»Celotna investicija, ki vključuje selitev in ustrezno ureditev novih lokacij, je v proračunu ocenjena na 4,5 milijona evrov. A glede na prejete ponudbe kaže, da bo strošek nekoliko nižji,« je za STA pojasnil župan.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice