Vir: Facebook profil Dr. Marko Soršak - uradni profil
Ponekod ostajajo isti, drugje bo županski stolček grel nekdo drug. V občini Hoče - Slivnica na županskem stolčku ne bo prišlo do spremembe. Z veliko večino si je tretji mandat zagotovil Marko Soršak.

Prvi krog volitev je za nami. Za mnoge občine je to prvi in poslednji krog, saj so župane in županje že izbrali.

Občino Hoče - Slivnica bo še naprej vodil dosedanji župan Marko Soršak. Prejel je 79,20-odstotno podporo in s tem premagal edinega protikandidata. Vojko Golob je prejel 20,80-odstotka podpore. 

V občini je bila sicer nizka volilna udeležba, saj se je na volišča odpravilo le 40,69 odstotkov volilnih upravičencev. To je pod slovenskih povprečjem, ki po zadnjih podatkih Državne volilne komisije znaša 47,61 odstotka.

(Stari) novi župan v izvolitvi vidi potrditev dobrega dela

Soršak je prepričan, da visoka podpora njemu in svetniški listi potrditev, da je bilo dosedanje delo dobro in pošteno. 

»Glede na to, da je rezultat boljši kot pred štirimi leti, to pomeni, da smo delali dobro,« je povedal za Mariborinfo.

Tako visoke podpore, kot pravi, ni pričakoval: »Pričakoval sem malo slabše, tako da sem zelo zadovoljen z rezultatom, ki smo ga dosegli.«

Dodaja, da so ljudje dobro delo prepoznali tudi v listi Znamo. Zmoremo!, ki je v občinskem svetu prejela 11 mandatov od 19, v krajevnih skupnostih 31 od skupno 33. 

Soršak: »Nismo obljubljali nekaj, kar je nemogoče«

Za kaj si bo Soršak prizadeval v novem mandatu? »Tudi v sami volilni kampanji nismo obljubljali nekaj, kar je nemogoče,« razlaga. 

Dodaja, da so v zloženki, ki so jo izdali v kampanji, napovedali glavne projekte med leti 2022 in 2028: »Tako je tudi zastavljen načrt razvojnih programov, ki je bil v prvem branju potrjen, drugo branje je predvideno v decembru oziroma decembru. Takoj ko bo to sprejeto gremo dalje.«

Aktualni župan bo v novem mandatu z ekipo tako nadaljeval delo na zastavljenih projektih. »Osnova naslednjega leta je zaključek kanalizacije, vodovoda,« pravi. Omenja tudi dozidavo vrtca Slivnica in Rogoza.

»Prišli smo do točke, ko bomo imeli več projektov in sofinanciranja, kot ga občinski proračun prenese, tako da bomo takrat izbirali, kateri projekti bodo prioritetni,« dodaja. 

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ajgor1 (nepreverjen)

Soršak je samo figura. Občino dejansko vodi Merkuš...rdeči. Niti na tej fotografiji se ni mogel zadržat, da se bi prislinil zraven. Močna občina, ki stagnira na račun nazadnjaškega socialističnega vodstva. Kot je Kučan boter NPM, je Merkuš Soršaku.

ovi (nepreverjen)

...btak kot (btw- sproti gledam fuzbal MEX- POL- mehika - poljska- pa vprašanje, osebno, tebi - a veš, katero je najpogostejše moško ime na V. delu Mehike-(Yucatan, Chiapas ...) ? ...ne, ni Jose ali Enrique-- je Israel...;-)))

In reply to by Ajgor1 (nepreverjen)

ovi (nepreverjen)

:-)))btw...:-)))- Shalom

In reply to by ovi (nepreverjen)

pohorskisvizec

ovi....si vzel tablete?

In reply to by ovi (nepreverjen)

ovi (nepreverjen)

Zakaj? Da bi lagal ?

In reply to by pohorskisvizec

ovi (nepreverjen)

- svižće- svizni-...

In reply to by ovi (nepreverjen)

pohorskisvizec

Si še prišteven?Hoče rules..hahah

In reply to by ovi (nepreverjen)

Dali si ti Islamist (nepreverjen)

Is.rael Is.lam ...

In reply to by ovi (nepreverjen)

Haramisti nisu… (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=7fiNXvhm83o
youtube.com/watch?v=76-ceuvHSMo

In reply to by Ajgor1 (nepreverjen)

Ali pa ... Bom… (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=QEay1sIx54s
steiermarkcom/de
24ur/novice/tujina/orban-na-nogometno-tekmo-prisel-ovit-v-sal-z-zemljevidom-velike-madzarske

orožnik (nepreverjen)

Za nas avtohtone Pohorce je vseeno, kdo je župan, za nas se občina konča malo nad pekarno Pika nogavička (makadamske ceste), se pa strinjam z "Ajgor1"......

Starejše novice