Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo tri javne razpise na podlagi Uredbe o ukrepih kmetijske strukturne politike in kmetijske politike razvoja podeželja.

Trije javni razpisi za društva, zveze in združenja ter sindikat kmetov bodo odprti do vključno 27. marca 2020, skupna višina razpisanih nepovratnih sredstev pa znaša 355.000 evrov.  

Namen izvajanja ukrepov je ohranjanje kmetijske dejavnosti, ohranjanje poseljenosti slovenskega podeželja in spodbujanje združevanja ter povezovanja zainteresiranih ljudi na podeželju. Javni razpisi prispevajo k boljši organiziranosti civilne iniciative in nevladnih ter nepridobitnih organizacij na področju kmetijstva ter sledijo usmeritvam programskih dokumentov, so zapisali na ministrstvu.

Višina sredstev po posameznih javnih razpisih:

Javni razpis za 2. ukrep Uredbe: Pomoč za prenos znanja in informiranje na področju predelave ter s kmetijstvom povezanega delovanja na podeželju v letu 2020:

namen A: 29.000 evrov (delovanje na širšem območju Republike Slovenije),
namen B: 25.000 evrov (delovanje na ožjem območju Republike Slovenije).

Javni razpis za 3. ukrep Uredbe: Pomoč delovanju nepridobitnih združenj na področju kmetijstva, gozdarstva in podeželja za leto 2020:

namen A: 150.000 evrov (večje pomembnejše organizacije),
namen B: 106.000 evrov (rejske organizacije),
namen C: 25.000 evrov (ostale organizacije),
namen Č: 10.000 evrov (organizacije, ki delujejo izključno na področju ekološkega kmetovanja).

Javni razpis za 4. ukrep Uredbe: Pomoč nepridobitnim organizacijam pri organizaciji strokovnih in jubilejnih dogodkov za leto 2020: 10.000 evrov

Več informacij lahko zainteresirani dobijo na osrednjem spletnem mestu državne uprave GOV.SI, telefonski številki Agencije: 01/580-77-92 in elektronski pošti [email protected].

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice