Zaposleni, ki stavkajo na domu, so počakali s predlogom za stečaj. V petek naj bi prišel nemški vlagatelj.

Okoli 50 zaposlenih v lenarškem podjetju Lentherm, se je včeraj zbralo na sestanku s predstavniki sindikata in enim od dveh lastnikov Damirjem Jelenkom, da bi odločili o vložitvi predloga za stečaj. A prišlo je do preobrata.

Vlagatelj iz Nemčije

Lastnik Damir Jelenko je zaposlenim pojasnil, da je podjetje v torek obiskal interesent iz Nemčije, ki se zanima za nakup podjetja. Ob tem naj bi Nemec bil pripravljen poravnati avgustovske in septembrske plače in prispevke za zaposlene.

Vogrin se bo umaknil, če se bo tudi Jelenko

Zgodba okrog Lentherma se zapleta zaradi direktorja, tudi lastnika Ivana Vogrina, ki ima že več mesecev prepovedan vstop v podjetje, prav tako pa so ga želeli odstaviti. Sam se na vse pretege oklepa položaja. Razrešitve pred skupščino, se je denimo rešil tako, da je tik pred njo vložil zahtevo za prisilno poravnavo.

To pomeni, da bi v podjetje prišel povsem novi lastnik, ki bi vse skupaj zastavil na novo. Če bo do tega res prišlo, bo več znanega že v petek, ko naj bi prišel nemški vlagatelj. Delavci po sestanku izjav večinoma niso želeli dajati, so pa bili do morebitne pozitivne rešitve za zdaj še precej skeptični.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice