V restavracijah McDonald's bodo po praznikih začeli delati upokojenci. Tudi v Mariboru, kjer je bil odziv upokojencev največji.

V mesecu novembru je potekal razpis, s katerim je McDonald's v svoje vrste vabil upokojence. V teh dneh pa so z izbranimi kandidati opravili še zadnje pogovore, sklenili pogodbe in se dogovorili za začetek opravljanja priložnostnega dela. Upokojence na delu boste lahko ujeli tudi v Mariboru.

Upokojenci se bodo pridružili družinsko orientiranih restavracijah Maribor Swaty, Ljubljana Žito, Kolosej in Rudnik.

Kaj bodo počeli upokojenci?

Novi sodelavci bodo z delom začeli po praznikih, 9. januarja, in bodo skrbeli za urejenost jedilnice ter prijetno vzdušje v navedenih restavracijah. Projekt občasnega dela upokojencev predstavlja del McDonald'sovega trajnostnega delovanja, ki ga v Sloveniji že 23 let skrbno udejanjajo tudi v lokalnem okolju. Kot sporočajo iz McDonald'sa želijo ponuditi priložnost aktivnim upokojencem, da ponovno vstopijo na trg dela in dobijo nove delovne izzive. Ne nazadnje pa poleg tega še dodatno zaslužijo, kar je pri današnji finančni situaciji slovenskih upokojencev zagotovo dobrodošlo.

Ob začetku projekta bodo najprej v svojo ekipo sprejeli štiri upokojence. Na podlagi odziva upokojencev in obiskovalcev pa bodo pri McDonald'su pripravili načrt za leto 2017.

V Mariboru največ zanimanja

McDonald's se je projekta sodelovanja z upokojenci v Sloveniji lotil prvič, medtem ko je to že ustaljena praksa v nekaterih zahodnih državah, kjer nacionalna zakonodaja omogoča tovrstno delo. Odziv slovenskih upokojencev je več kot presenetil, saj se je na oglas prijavilo dobrih 100 upokojencev, med njimi so bile večinoma ženske.

Kot je izpostavila vodja pravnega in kadrovskega oddelka družbe McDonald's v Sloveniji Petra Erbida  je velik odziv pokazal, da je v Sloveniji veliko upokojencev, ki si želijo delovnih izzivov, druženja z mlajšimi in občutka, da lahko koristno prispevajo tako k kolektivu kot k prijetnemu vzdušju v restavracijah. Poleg tega pa z delom lahko upokojenci zaslužijo dodaten dohodek in izboljšajo svoj finančni položaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice