V mariborskem McDonald'su bodo delali upokojenci

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

V mariborskem McDonald'su bodo delali upokojenci

V restavracijah McDonald's bodo po praznikih začeli delati upokojenci. Tudi v Mariboru, kjer je bil odziv upokojencev največji.

V mariborskem McDonald'su bodo delali upokojenci
  • V mariborskem McDonald'su bodo delali upokojenci V mariborskem McDonald'su bodo delali upokojenci

V mesecu novembru je potekal razpis, s katerim je McDonald's v svoje vrste vabil upokojence. V teh dneh pa so z izbranimi kandidati opravili še zadnje pogovore, sklenili pogodbe in se dogovorili za začetek opravljanja priložnostnega dela. Upokojence na delu boste lahko ujeli tudi v Mariboru.

Upokojenci se bodo pridružili družinsko orientiranih restavracijah Maribor Swaty, Ljubljana Žito, Kolosej in Rudnik.

Kaj bodo počeli upokojenci?

Novi sodelavci bodo z delom začeli po praznikih, 9. januarja, in bodo skrbeli za urejenost jedilnice ter prijetno vzdušje v navedenih restavracijah. Projekt občasnega dela upokojencev predstavlja del McDonald'sovega trajnostnega delovanja, ki ga v Sloveniji že 23 let skrbno udejanjajo tudi v lokalnem okolju. Kot sporočajo iz McDonald'sa želijo ponuditi priložnost aktivnim upokojencem, da ponovno vstopijo na trg dela in dobijo nove delovne izzive. Ne nazadnje pa poleg tega še dodatno zaslužijo, kar je pri današnji finančni situaciji slovenskih upokojencev zagotovo dobrodošlo.

Odločitev, da v svojo ekipo sprejmejo upokojence, je predstavil direktor družbe McDonald's v Sloveniji Srđan Krumpak: »Verjamemo, da delo upokojencev prinaša veliko pozitivnega. Poleg dodatnega dohodka bo upokojencem omogočilo druženje in deljenje izkušenj z mlajšimi sodelavci. Prepričani smo, da bodo upokojenci v našo super ekipo sodelavcev prinesli novo energijo in poskrbeli za še pristnejše vzdušje ter toplino v naših družinsko orientiranih restavracijah.« 

Ob začetku projekta bodo najprej v svojo ekipo sprejeli štiri upokojence. Na podlagi odziva upokojencev in obiskovalcev pa bodo pri McDonald'su pripravili načrt za leto 2017.

V Mariboru največ zanimanja

McDonald's se je projekta sodelovanja z upokojenci v Sloveniji lotil prvič, medtem ko je to že ustaljena praksa v nekaterih zahodnih državah, kjer nacionalna zakonodaja omogoča tovrstno delo. Odziv slovenskih upokojencev je več kot presenetil, saj se je na oglas prijavilo dobrih 100 upokojencev, med njimi so bile večinoma ženske.

 Največ prijav so dobili za delo v mariborski restavraciji, sledila pa je Ljubljana. 

Kot je izpostavila vodja pravnega in kadrovskega oddelka družbe McDonald's v Sloveniji Petra Erbida  je velik odziv pokazal, da je v Sloveniji veliko upokojencev, ki si želijo delovnih izzivov, druženja z mlajšimi in občutka, da lahko koristno prispevajo tako k kolektivu kot k prijetnemu vzdušju v restavracijah. Poleg tega pa z delom lahko upokojenci zaslužijo dodaten dohodek in izboljšajo svoj finančni položaj.

Občasno ali začasno delo upokojencev

Občasno ali začasno delo upokojencev podrobneje ureja novela Zakona o urejanju trga dela – ZUTD-A (Uradni list RS, št. 21/13). Omenjena dela upokojencem omogočajo ponoven vstop na trg dela in njihovo ponovno aktivacijo, s čimer bodo lahko ohranili družbeno in individualno udejstvovanje ter delovanje. Začasna in občasna dela upokojencem poleg pokojnine, na višino katere opravljanje takšnega dela ne vpliva, obetajo možnosti za dodatni zaslužek. Novela zakona določa zgornjo mejo števila opravljenih ur in zaslužek posameznega upokojenca, ki trenutno v letu 2016 ne sme presegati dobrih 6.300 evrov. 

Jaka Maučec
torek, 27 December, 2016 - 13:31 Osveženo: 27. December 2016 - 15:02

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.