Finančna uprava je v minulih mesecih izvajala inšpekcijski nadzor s prikritimi nakupi v avtopralnici na območju Maribora. V treh letih naj bi utajili za 500.000 evrov davščin.

Inšpektorji so spremljali izdajanje in potrjevanje računov pri zavezancu, ki opravlja pranje in notranje čiščenje vozil na območju Finančnega urada Maribor. Ugotovili so, da zavezanec ne izdaja računov za opravljene storitve pranja vozil, je razvidno iz objave Fursa.

Le redko izdali račun

»Analiza pridobljenih podatkov o številu opranih vozil v primerjavi s podatki o davčno potrjenih računih je pokazala, da zavezanec za v povprečju v 55 – 60 odstotkov opravljenih storitev ni izdal in potrdil računa,« so ugotovili inšpektorji finančnega urada.

Račun za opravljeno storitev ni bil izdan niti finančnemu preiskovalcu, ki je opravil prikriti nakup v avtopralnici na območju Maribora.

Utajili naj bi za pol milijona davščin

Finančni urad je nepravilnosti potrdil minuli mesec, postopek davčnega nadzora pa se nadaljuje z namenom ugotovitve višine davčne zatajitve na podlagi obsega poslovanja na osnovi pridobljene poslovne dokumentacije, pregleda poslovnih prostorov, posnetih podatkov iz računalnika zavezanca, pridobljenih izjav zaposlenih in na podlagi ugotovitev o obsegu kršitev pri izdajanju računov.

Na podlagi ovrednotenja zbranih dokazov Finančna uprava ocenjuje, da naj bi zavezanec v treh letih poslovanja utajil za okoli 500.000 evrov davčnih obveznosti.

So pa inšpektorji dosegli primarni cilj nadzora. Od seznanitve zavezanca z nadzorom ta namreč redno izdaja in potrjuje račune.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pp (nepreverjen)

Pavo? Glede na to kako dvigujejo cene in nižajo standart storitev me ne bi presenetilo :)

ghg (nepreverjen)

Avtopralnica v Europarku?!

Kiči Miči (nepreverjen)

Te pa z neko kurčevo pralnico lahko v 3 letih zaslužiš za 500.000€ davka? Daj daj. Koliko je te imel prometa? 2.000.000€? Daj ne me hcat vozit.

Starejše novice