Mariborska livarna po novem dobavitelj pogonskih sklopov za švedskega giganta Volvo

Mariborska livarna Maribor svoj proizvodni portfelj preko družbe GKN Driveline zdaj širi tudi v premium vozila proizvajalca Volvo. V naslednjih devetih letih bodo za avtomobilskega giganta izdelovali kompleksna aluminijska ohišja za štirikolesne pogonske sklope. Te bodo nato sestavljali v švedskem delu koncerna GKN v Köpingu, od tam pa jih bodo dobavljali v Göteborg, kjer jih bo Volvo vgrajeval v vozila V70, V90, S90 in premijskega predstavnika družbe XC90.

Investicija v kakovost obrodila sadove

Za uspešno pridobivanje projektov je bila ključnega pomena preobrazba, predvsem v segmentu izboljšanja kakovosti in produktivnosti, je prepričan Gorjup. Potem ko so lani na področju procesne odličnosti prejeli najvišjo možno oceno, se je interes trga po sodelovanju nemudoma konkretno izboljšal. »Že prvo četrtletje kaže, da uspešno sledimo zastavljenemu načrtu, zato smo prepričani da nam bo uspelo doseči zastavljenih 2,8 milijona evrov EBITDA,« napoveduje predsednik uprave.

Za Volvom še Škoda?

Švedski trg za mariborsko podjetje postaja vse pomembnejši. Poleg dobav v GKN Driveline družba intenzivno sodeluje tudi z BorgWarnerjem, po novem pa tudi na razvojnih projektih neposredno s skupinama Volvo in Scania.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice