Slovenski državni holding je včeraj odpoklical večino predstavnikov kapitala v nadzornem svetu Holdinga Slovenske elektrarne in na njihova mesta imenoval pet novih članov. Med njimi je tudi Franc Dover, direktor mariborske Snage.

O zamenjavi nadzornikov Holdinga Slovenske elektrarne se šušlja že lep čas, koalicija pa se je sedaj očitno poenotila glede nove sestave nadzornega sveta. 

Slovenski državni holding, ki ga od začetka tega meseca vodi vodi človek iz vrst SDS Janez Žlak, je včeraj zamenjal nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne, poročata Delo in portal Necenzurirano. Imenovanih je pet novih članov, med njimi tudi Franc Dover, direktor mariborske Snage.

Dover velja za kader SDS

Pred imenovanjem novih nadzornikov je Slovenski državni holding razrešil štiri glavne člane, in sicer Tomaža Beska, Gorana Brankovića, Barbaro Gorjup in Miloša Pantoša, pred tem je član Boštjan Markoli odstopil že sam. Kot edina od dosedanjih članov bo v nadzornem svetu ostala odvetnica Vesna Cukrov.

Njihova mesta bo sedaj zasedlo novih pet članov, in sicer Andrej Janša, Robert Celec, Damjan Seme, Janez Gutnik in že omenjeni Franc Dover.

Dover je konec maja na položaju direktorja komunalnega podjetja Snaga Maribor zamenjal Janeza Letnika, ki je z mesta direktorja odstopil po petih letih vodenja družbe.

Snaga se sicer v zadnjem obdobju sooča s številnimi težavami glede investicije v sortirnico odpadkov, zaradi ugotovljenih nepravilnosti je sedanje vodstvo podjetja Snaga vložilo celo kazenske ovadbe. 

Gre za veliko in pomembno zamenjavo, saj je Holding Slovenske elektrarne ena od dveh največjih domačih elektroenergetskih skupin, ki ima v lasti Termoelektrarno Šoštanj, Savske, Soške, Premogovnik Velenje in tudi Dravske elektrarne.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čergoli (nepreverjen)

Banda domobranska.

Starejše novice