Mestni svetniki bodo na ponedeljkovi redni seji sprejemali predlog o prodaji kapitalskega deleža Mestne občine Maribor v podjetju Arriva Štajerska. S prodajo naj bi iztržili 1,6 milijona evrov. Občina pa bo zaradi odra na Dravi morala plačati kazen.

Prodaja 14,51-odstotnega deleža v podjetju Arriva Štajerska je predvidena v letnem programu prodaje občinskega finančnega premoženja. Delež bo v primeru potrditve na seji mestnega sveta kupila Arriva International po ceni 1,6 milijona evrov.

Prvi javni zbiranji ponudb sta bili neuspešni, maja pa je mariborska občina prejela ponudba za nakup po ceni 1,1 milijona evrov. »Naša ocenjena vrednost je bila 1,571 milijona evrov. Po napornih in uspešnih pogajanjih smo uspeli prodati za 1,6 milijona evrov, kar štejem za uspeh,« je po poročanju STA danes povedal župan Saša Arsenovič.

Arsenovič še vztraja pri ustanovitvi javnega holdinga

Župan je optimističen tudi glede plačila za žičniške naprave na Mariborskem Pohorju, čeprav je sodišče pred dnevi odločilo, da mora mariborska občina Športnemu centru Pohorje v stečaju plačati več kot 13 milijonov evrov nadomestila. Po županovih besedah se bo občina na odločitev sodišča pritožila.

Arsenovič po poročanju STA še naprej vztraja pri predlogu ustanovitve javnega holdinga, o katerem naj bi mestni svetniki odločali na ločeni, izredni seji ki naj bi bila na sporedu naslednji teden.

Kazen za oder na Dravi

Občini je naposled vendarle uspelo rešiti zagato glede odra na Dravi za Festival Lent, ki se bo v Mariboru začel že konec prihodnjega tedna.

Župan Arsenovič je potrdil, da bo postavljen tudi oder na Dravi. A zaradi lanske nezakonitosti bo občina morala poravnati kazen. »Občina mora plačati kazen 8000 evrov za lansko uzurpacijo prostora brez dovoljenja. Ko plačamo ta račun, dobimo dovoljenje za letos,« je po poročanju STA povedal Arsenovič.

Oder na Dravi letos sicer ne bo tako velik kot lani in ne bo več osrednje prizorišče festivala. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice