Epidemija novega koronavirusa je močno pretresla ustaljene prakse delovnih procesov Radenske Adriatic, ampak so v vodstvu hitro ukrepali in sprejeli ustrezne ukrepe, da lahko zaposleni nemoteno nadaljujejo s proizvodnjo.

Epidemija koronavirusa je naša življenja povsem obrnila na glavo in močno prizadela tudi gospodarstvo. Toda določene kritične panoge morajo ohraniti delovanje, saj je od njih odvisno veliko število ljudi in ravno takšen primer je živilska industrija, kjer je velik igralec ravno Radenska Adriatic kot eden izmed osrednjih polnilcev brezalkoholnih pijač.

Hitra prilagoditev bila ključna

Kot pravijo v Radenski, so reagirali hitro in odločno ter sprejeli številne ukrepe in poostrili higienski režim še pred pojavom prvih potrjenih primerov koronavirusa v Sloveniji in na Hrvaškem.  
 

»Z ukrepi smo začeli že 3. marca, uvedli smo kontrolne točke ob vhodu na področje industrijskega obrata, obvezno merjenje telesne temperature pred vstopom, obveščanja o pravilni higieni, uporabo dodatnih zaščitnih sredstev, samoizolacijo zaposlenih po potovanjih na rizična območja,« našteva generalni direktor Radenske Adriatic Marian Šefčovič.

Delo od doma in razkuževanje

Vsem, ki so jim glede na naravo dela lahko, so zagotovili delo od doma, to je približno 20 odstotkov vseh zaposlenih, še dodaja Šefčovič. Za zaščito delavcev v proizvodnji pa je poskrbljeno z vsemi sprejetimi ukrepi in z dezinfekcijskimi sredstvi, ki so nastavljena povsod po podjetju. 

»Tistim,  ki pa zaradi varstva otrok ne morejo na delo, zagotavljamo nadomestilo v višini 80% povprečne plače v zadnjih treh mesecih,« zatrjuje generalni direktor. 

Aktivni tudi na humanitarnem področju

Ob tem pa delujejo tudi dobrodelno, saj so ravno včeraj z svojimi proizvodi brezplačno oskrbeli civilno zaščito v občini Radenci, ki opravlja terensko delo in zato potrebuje zaloge embalirane vode. Prav tako so zaloge vode brezplačno dostavili v Dom starejših občanov SeneCura, v dogovorih pa so še za oskrbo območne enote Rdečega križa Murska Sobota in Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Šefčovič obljublja, da bodo prisluhnili vsem zdravstvenim ali humanitarnim organizacijam, ki jih bodo v tem obdobju prosile za tovrstno pomoč.

Pomanjkanje zaščitnih mask rešujejo sami

Problematiko pomanjkanja zaščitnih mask so začutili tudi v Radenski, ampak so jo samoiniciativno začeli reševati kar sami

»Ob pomanjkanju zaščitnih mask, se je vodja prodaje na tujih trgih Valentina Brdnik povezala z modnim kreatorjem Alešom Černijem, ki nam že drugi dan izdeluje zaščitne obrazne maske,« razkriva Šefčovič, ki še dodadaja, da so v podjetju izredno hvaležni za nesebično pomoč Černija, ki je s svojim dejanjem vlil potrebno mero srčnost in veselja v teh kriznih časih. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice