Danes so se predstavili tudi mariborski kandidati za poslance največje vladne stranke SMC. Podprla jih je tudi podpredsednica stranke Lilijana Kozlovič, ki verjame, da s svojim programom ponujajo možnosti za boljšo prihodnost Slovenije in Maribora.

Podpredsednica SMC je ob tem spomnila na nedavne besede predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska, da je Slovenija zgodba o uspehu. Avtor te zgodbe je po njenem mnenju njihov predsednik Miro Cerar in njegova stranka.

Po njenih besedah so v Mariboru sestavili ekipo kandidatov za poslance, ki zelo dobro poznajo potrebe mesta. To so aktualni poslanci, prepoznavni obrazi lokalne politike, na listi pa je tudi nekdanji nogometaš Maribora in reprezentance, sicer Ljubljančan Gregor Židan.

»Ves mandat je bilo Mariboru namenjene zelo veliko pozornosti, predvsem pa veliko podpore premiera in ministrov, kar se kaže v veliki bilanci uresničenih projektov. Ustvarili smo nova delovna mesta, obnovili cestno infrastrukturo, zagotovili varnost cestnih in železniških prehodov, predvsem pa bolj učinkovito socialno politiko,« je po poročanju STA povedal podpredsednica stranke.

Ker še niso uresničili vsega, kar so želeli, želijo nov mandat

Mariborska ekipa je po besedah Kozlovičeve delovala zelo povezovalna. Čeprav se med seboj niso poznali, so vedeli, kaj jih povezuje in kaj je njihov skupni interes - blagostanje Mariborčanov, je še povedala Kozlovičeva.

Niti na državni niti na lokalni ravni niso uspeli uresničiti vsega, kar so želeli, zato si želijo priti še do enega mandata za vodenje države, pa tudi do odločilne vloge v mariborski mestni politiki, še poroča STA.

V mariborskih volilnih okrajih bodo ob nogometašu Židanu kandidirali še sedanji poslanci Jasna Murgel, Branislav Rajić in Ksenija Korenjak Kramar, mestna svetnika Helena Kujundžić Lukaček in Damir Orehovec ter podpredsednik mestnega odbora SMC Drago Peklar.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice