Listi za pravičnost in razvoj danes začenja z zbiranjem podpisov za odstop mariborskega župana Andreja Fištravca.

Lista za pravičnost in razvoj je danes v jutranjih urah na Trgu svobode pričela z zbiranjem podpisov "ZA takojšen odstop mariborskega župana Andreja Fištravca". Po besedah vodje stranke Stojana Auerja gre, glede na zakonodajo, za simbolično dejanje, ki je pokazatelj mnenja mariborske javnosti: 

"Podpise bomo zbirali vsaj 30 dni, v nekaj minutah pa smo zbrali že 15 podpisov. Tudi preko 50 podpisov zbranih na spletni strani, kaže na dejstvo, da župan Andrej Fištravec nima več zaupanja med občani."

Hkrati z zahtevo za odstop župana zbirajo v Listi za pravičnost in razvonj tudi podpise za razpustitev mestnega sveta. Kot pravijo njegova trenutna sestava ni optimalna, saj je vsaj polovica svetnikov v preteklosti že podpirala Fištravca in dvigovala roke za njegove neprave odločitve, a so nekateri med njimi tudi pod pritiskom javnosti spremenili svoje mnenje.

Maribor potrebuje sodelovanje

Na zbiranje podpisov se je ob 11. uri odzval tudi župan Fištravec. "Maribor potrebuje sodelovanje, kar je pokazala zadnja seja mestnega sveta, ko smo se vendarle dogovorili za dokončno saniranje Pohorja. Ne čudim se, da je do zbiranja podpisov prišlo ravno zdaj, ko je Auer ugotovil, da v mestnem svetu ni opozicije, pač pa obstajajo svetniki, ki želijo konstruktivno pomagati pri razvoju mesta," je med drugim dejal medijem. 

Na vprašanje, ali meni, da še uživa zaupanje volivcev, pa je Fištravec odvrnil, da se zaupanje volivcev meri na volitvah in ne sredi mandata. O odstopu zato ne razmišlja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice