Kljub nižjemu kazalniku gospodarske klime v februarju v primerjavi z letom poprej skupina Perutnina Ptuj nadaljuje pozitiven trend rasti poslovanja in zaposluje nove sodelavce.

V skupini Perutnina Ptuj trenutno zaposlujejo nekaj več kot 3.700 delavcev v regiji, od tega 1.865 v Sloveniji. V regiji zaposlujejo največ še v Hrvaški, Bosni in Hercegovini ter v Srbiji, kjer imajo proizvodna podjetja.

Zaradi načrtovanih vlaganj v povečanje kapacitet v določenih obratih in zaradi poletne sezone, ki pomeni povečan obseg proizvodnje, v enem največjih zaposlovalcev v Podravju iščejo nove sodelavce.

Trenutno iščejo okoli 80 novih sodelavcev, od tega 50 na Ptuju. Zaposlili jih bodo na različnih proizvodnih področjih v predelavi mesa, pakiranju izdelkov, vzreji piščancev, pridelavi krmil in ostalih delih v logistiki. Nove sodelavce iščejo tudi v Čakovcu na Hrvaškem.

Prvič v zgodovini bodo prihodki od prodaje presegli 300 milijonov evrov

Generalni direktor skupine Perutnina Ptuj Enver Šišić je dejal, da je za njimi zelo uspešno poslovno leto 2019: »Dosegli smo odlične rezultate, ki so poleg dobrega dela naših zaposlenih tudi odraz sinergij z novim lastnikom, Skupino MHP.«

Razkril je, da so se lani osredotočili predvsem na poenotenje načina delovanja znotraj skupine Perutnina Ptuj in MHP ter delali na optimizaciji in dvigu tehnološke kakovosti proizvodnje: »Tako smo v letu 2019 za 7 odstotkov povečali prihodke od prodaje ter dosegli bistveno boljše rezultate poslovanja, kot smo jih načrtovali.«

Tudi za letošnje leto v skupini Perutnina Ptuj načrtujejo 10-odstotno rast prihodkov. To pomeni, da bodo prvič v zgodovini presegli 300 milijonov evrov prihodkov od prodaje.

Zagotavljanje domačega kadra je velik izziv

»Zagotavljanje lokalnih virov od njive do vilice za Perutnino Ptuj pomeni tudi zaposlovanje domačega kadra, kar pa je velikokrat izziv, saj se na vseh proizvodnih lokacijah že srečujejo s pomanjkanjem kadra. Tudi v Sloveniji zaposlujemo v večini domači kader, le približno 10 odstotkov je tujcev, med katerimi jih je že tradicionalno največ iz Bosne in Hercegovine ter Hrvaške,« so povedali v Perutnini Ptuj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice