Slika je simbolična.
Steklarna Rogaška je danes začela vročati prve odpovedi pogodb o zaposlitvi. Čeprav so sprva napovedali, da bo odpuščenih do 200 delavcev, jim je z izvajanjem mehkih metod to število uspelo zmanjšati na 137.

Odpovedi bodo delavci v Steklarni Rogaška prejeli v dveh fazah. Ta teden jih bo odpoved prejelo 81, septembra pa še 56. Za vse, ki bodo podjetje zapustili, bo steklarna organizirala delavnice, na katerih jim bodo s pomočjo podjetja Invel nudili pomoč prek motivacijskih delavnic in individualnega svetovanja, poroča STA.

Po navedbah podjetja je eden od ukrepov za omilitev negativnih posledic decembra lani napovedanega programa prestrukturiranja tudi izvedba internega razpisa novih delovnih mest, ki so nastala kot posledica prestrukturiranja.

Znova so poudarili, da ne zmanjšujejo števila steklopihalcev in steklobrusilcev, saj so to med najpomembnejšimi delovnimi mesti v steklarni. Poleg tega še vedno podpirajo vajeniški program in ponujajo štipendije za ti dve področji.

Število odpuščanj so iz 200 zmanjšali na 137

Steklarna je v začetku leta napovedala zmanjšanje števila zaposlenih za do 200 in pripravo seznama presežnih delavcev do aprila. Zaradi epidemije novega koronavirusa se je priprava tega seznama zamaknila, usklajevanja med podjetniškim sindikatom in upravo steklarne glede števila presežnih delavcev pa so potekala prek videokonferenc, še poroča STA.

Namen prestrukturiranja je izboljšati poslovno uspešnost in vzpostaviti pogoje za nadaljnji razvoj steklarne, ki zaposluje okrog 830 delavcev. Cilj dveletnega programa preoblikovanja skupine je povečati učinkovitost in zmanjšati kompleksnost znotraj skupine.

»Poleg tega se je vedenje potrošnikov v zadnjih letih spremenilo, povpraševanje po naših izdelkih se je zmanjšalo, kar je ustvarilo presežek zmogljivosti v proizvodnih enotah. Gre za velike spremembe na trgu, ki zahtevajo prilagoditev. Z namenom zaščite in podpore jedra skupine ter z željo po ohranitvi naših ključnih znanj in fleksibilnosti smo začeli program prestrukturiranja,« so še pojasnili v steklarni.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Super se vec revscine in bede v podravski regiji

Starejše novice