Slika je simbolična.
Po podatkih, ki so jih vrtci in šole posredovali Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, je v začetku septembra v vzgoji in izobraževanju 64 odstotkov cepljenih in prebolevnikov.

Najvišja stopnja precepljenosti je med zaposlenimi v srednjih šolah. Med zaposlenimi strokovnimi delavci v srednjih šolah je cepljenih 71,6 odstotka zaposlenih, skupaj s prebolevniki delež znaša 76 odstotkov.

Med ostalimi zaposlenimi (administrativni kader, čistilke, kuhinja) je cepljenih 61odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 65 odstotkov.

V osnovnih šolah je cepljenih 61 odstotkov strokovnih delavcev, skupni delež s prebolevniki znaša s 67 odstotkov. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 58 odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 64 odstotke.

Najnižja precepljenost je na področju predšolske vzgoje. Cepljenih je 45 odstotkov zaposlenih strokovnih delavcev, skupaj s prebolevniki pa 53 odstotkov strokovnih delavcev v vrtcih. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 54 odstotke zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 60 odstotkov.

Glede na poročanje šol in vrtcev je na področju vzgoje in izobraževanja 64 odstotkov cepljenih in prebolevnikov, od tega 58 odstotkov cepljenih zaposlenih in šest odstotkov prebolevnikov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice