Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 11. aprila, opravili 1484 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 287 novih okužb, gre za 19,3-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 5850 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 226.786. Aktivnih primerov je trenutno 13.818. 

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 548 okužb ob opravljenih 2864 PCR testih, šlo je za 19,1-odstotni delež. Prejšnjo nedeljo je bilo odkritih 283 okužb.

V bolnišnicah 636 covid bolnikov

Včeraj je umrlo sedem oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4126.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 636 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 142 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 18 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. 

Sedemdnevno povprečje okužb znaša danes 903, kar pomeni, da ostajata oba pogoja za oranžno fazo izpolnjena. Od danes so sicer v veljavi novi ukrepi po dopolnjenem vladnem načrtu, ne glede na podatke, pa veljajo ukrepi v rdeči fazi. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ZDRAVE LJUDI IZ DOMOV ZA OSTARELE NABIJAJO V BOLNCIE DA LAHKO LAŽEJO KAKO SO POLNI IN DA DOBIJO KEŠ OD EU-JA, IMAMO DOKAZE ZA TO DA SO PRED KRATKIM CELOTEN ODDELEK DANICE VOGRINEC NABILI V BOLNICE KER JE EN STARČEK BIL POZITIVEN IN TO KLJUB TEMU DA OSTALI NISO IMELI NIKAKRŠNIH PROBLEMOV, KR TAK PAČ IZ "PREVENTIVE", Z DRUGIMI BESEDAMI POPOLNOMA ZDRAVI LJUDJE "S POTENCIALNIM COVIDOM" LEŽIJO PO BOLNICAH, ZDAJ PA BEEEEEEEE MASKE GOR

Koncajte novin… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Starost in pridružene bolezni obolelih in ali so bili cepljeni. Koliko mladih hudo bolnih vez pridruženih bolezni je bilo v vsem letu v bolnici?
Dajte že enkrat govoreče podatke in ne le številke, ki nič ne povedo.

Rival (nepreverjen)

Kaj vi2 ta zgornja sta še zmeraj BUTLA? To pomeni ni več pomoči...

Starejše novice