V Mariboru se je pričelo dvodnevno poslovno srečanje Jugovzhodne Evrope, ki je privabilo več kot 120 podjetij iz 13-ih držav.

SEEMeet Slovenia 2017 je dvodnevno poslovno srečanje Jugovzhodne Evrope, ki letos poteka v Mariboru in se ga bo udeležilo več kot 120 podjetji iz 13 držav.

SEEMeet projekt se je pričel leta 2014 in je bil prvič organiziran v Radencih. Glavni cilj projekta je ponuditi platformo, na kateri lahko podjetja najdejo ali nadgradijo že obstoječe poslovne povezave v Jugovzhodni Evropi in se povežejo z novimi poslovnimi partnerji ter s tem dobijo poslovne priložnosti. Po izjemno uspešnem dogodku v letu 2014 se je dlje časa pripravljal nov dogodek, ki bi nadgradil že prej opravljeno delo.

Finančna podpora projektu

Dogodka se je udeležil tudi državni sekretar ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Canturutti, ki je v svojem uvodnem nagovoru poudaril pomen poslovnega povezovanja in izrazil upanje, da bodo udeleženci uspeli najti zanesljive in kompetentne nove poslovne partnerje. Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo finančno podpira projekt preko programa spodbujanja konkurenčnosti Maribora s širšo okolico v obdobju 2013-2018. 

Tudi Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije je podprla dogodek in s tem izpostavila svoje poslanstvo in vlogo, ki jo od ustanovitve uresničuje.

Dogodek, ki je eden izmed največjih poslovnih srečanj v Jugovzhodni Evropi v letu 2017, so organizirale Mariborska razvojna agencija, Regionalna razvojna agencija za Koroško, Razvojni center Novo Mesto, Razvojni center Murska Sobota, Regionalna razvojna razvojna agencija Posavja, Regionalna razvojna agencija Zasavja, Razvojno informacijski center Bela krajina in Razvojni center Kočevje Ribnica.

Največji poslovni dogodek leta

Poslovnega srečanja se bo v dveh dneh udeležilo več kot 120 podjetij iz 13-ih držav, prav tako pa se ga bo udeležilo tudi 16 različnih sistemskih povezovalcev podjetji, kot so različne zbornice in agencije, ki bodo zastopale svoje člane.

Udeleženci bodo skupno opravili kar 1438 B&B sestankov, v povprečju torej vsak udeleženec dvanajst. Program sta s svojim predavanjem popestrila dva strokovnjaka, in sicer Branko Žunec s tematiko Motivacija in sales coaching, predavanjem o prodajnih tehnikah in pristopih ter Dušan Vrban na temo Internet of things in digitalizacija.

Udeležena podjetja so iz različnih panog in sicer prehrambne, avtomobilske, plastične, kemične industrije, gradbeništva, oblikovanja in kreativne industrije, elektronike, elektrike, mehatronike, energetike, ekologije, okoljevarstva, zdravstva, kozmetike, IT, kovinsko predelovalne industrije, R&D, trgovine, storitvenih dejavnosti, tekstilstva, turizma, transporta, logistike in lesno predelovalne industrije. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice