Ministrstvo za okolje in prostor in Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko sta občini Lenart odobrili začetek izvedbe projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda.

Občina Lenart je dobila potrditev za pričetek izvedbe projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda.

V okviru projekta bodo zgradili centralno čistilno napravo Lenart z zmogljivostjo slabih 5000 populacijskih enot z regulacijskim bazenom in sistemom razbremenjevanja voda.

Realizacija pomembnega projekta

Načrti so za preurejanje obstoječe čistilne naprave ob Globovnici v sprejemno fekalno postajo in izgradnjo črpališča ter tlačnega kanalizacijskega voda na relaciji Lenart - Radehova. Stroški investicije so ocenjeni v višini 5.647.718,70 evrov.

Vir: občina Lenart

»Štiri leta smo usklajevali celoten projekt, zato je bil za nas, občinsko upravo in tiste, ki bližje poznajo to zadevo, res velik dan. V prihodnjem tednu bomo razpisali izbiro izvajalca in v drugi polovici leta računamo, če gre vse po načrtih, da bomo to investicijo tudi končali. Gre za največjo investicijo v obdobju občine Lenart. S tem, ko bomo investicijo zaključili, bomo dosegli pomemben mejnik in bomo prispevali k ciljem zmanjšanja emisij v vodi ter ohranjanje biotske raznovrstnosti,« je izpostavil pomembnost projekta župan občine Lenart Janez Kramberger.

Sofinanciranje so zagotovili tudi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, v višini slabih 50 odstotkov, in okoljskega ministrstva, v višini dobrih 12 odstotkov. Razliko potrebnih sredstev bo zagotovila občina Lenart.

Občina Lenart v prihodnjem tednu načrtuje izvedbo postopka javnega naročanja gradnje, v poletnih mesecih pa začetek investicije. Zaključek je načrtovan do srede prihodnjega leta, kjer sledi najprej poskusno obratovanje, nato pa zaključek projekta.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mariborčan 1975 (nepreverjen)

Dokler bodo v čistilno napravo speljane tudi meteorne vode lahko investirajo kolikor hočejo. Učinka ne bo!

Starejše novice