V mariborski Coni Tezno je ponovno več kot sto podjetnikov, direktorjev in managerjev z ministrom za gospodarstvo razpravljalo o medregijskem gospodarskem povezovanju.

V mariborski Coni Tezno se je v soorganizaciji Cone Tezno, podjetja EVRA in revije Direktor zbralo več kot sto podjetnikov, direktorjev, managerjev in vodij iz celotne Slovenije.

Častni govornik in sodelujoči v razpravi o medregijskem povezovanju je bil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Uspeh je v sodelovanju in povezovanju

Z dogodkom so organizatorji v Mariboru želeli poudariti pomen strateškega razmisleka o medregijskem povezovanju ter hkrati preko povezovanja in izobraževanja podpreti gospodarstvenike, podjetnike in direktorje pri opolnomočenju ob soočanju z nepredvidljivim gospodarskim trgom. 

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo je o razvoju regije povedal, da verjame, da »je temelj za uspeh vzhodne kohezijske regije prav odlična lokacija, infrastruktura ter izobražena delovna sila. To je adut te regije in ustvarjati je treba pogoje, s katerimi naše mlade diplomante zadržimo doma in jim omogočimo ustrezne temelje, da si tukaj ustvarijo družino in življenje«. 

Minister je kot prednosti slovenskega prostora poudaril visoko izobraženo delovno silo, geografsko lego in dobro infrastrukturo ter relativno stabilno in predvidljivo poslovno okolje. 

»Vse je seveda mogoče še izboljšati, ampak imamo dobre temelje. Priložnost je treba dati tistim, ki znajo in zmorejo razvijati dobre zgodbe. Na strani države je, da znamo pravega interesenta izbrati in prepoznati ter mu omogočiti, da ustvarja dobre zgodbe,« je zaključil.

Na dogodku je potekala okrogla miza o medregijskem povezovanju, na kateri so poleg ministra za gospodarstvo sodelovali tudi Miralem Hadžiselimović, prorektor za infrastrukturo Univerze v Mariboru, Leonida Polajnar, direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor, in Gorazd Bende, direktor Zavoda Poslovno-proizvodne Cone Tezno. 

Zavod Poslovno-proizvodna Cona Tezno, ki je krovna organizacija Cone Tezno, vključuje 220 podjetij z okoli 3600 zaposlenimi. Cona Tezno podpira in spodbuja poslovne interese podjetij v Coni z interesi lokalnega okolja. Hkrati povezuje, informira in usmerja podjetja znotraj cone in jih povezuje z zunanjimi subjekti in podpornimi gospodarskimi institucijami.

Bende ob tem dodaja: »Cona Tezno je nastala na osnovi sodelovanja. Ta dogodek je dokaz, da ima to, kar delamo, odmev v širšem slovenskem prostoru. Brez znanja in razvoja ne gre, kot je povedal minister Počivalšek, in tega se zavedamo tudi v Coni Tezno.« 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

Kaj je mel Bende 6 urni govor? Nakladač, cona Tezno pa nerazviti biser.

Kritik (nepreverjen)

Počivalšek nikoli ni bil gospodarstvenik !
Bil je bademajster v termah .

Navijac (nepreverjen)

Se vec taksnih dogodkov

Starejše novice