V hoški Magni okoli 200 zaposlenih še ni začelo proizvodnje in razen tistih, ki opravljajo najnujnejša dela, ostajajo doma.

Med večjimi podjetji, ki so v Podravju zaradi koronakrize zaprla vrata, je tudi hoška Magna, posledično so vrata zapirali tudi nekateri njeni ključni dobavitelji.

Odločitve o tem, kdaj bodo začeli s postopnim vnovičnim uvajanjem proizvodnje v novi lakirnici še niso sprejeli.

»V Hočah, kjer večina zaposlenih čaka na delo od doma, bo ta ukrep zaenkrat ostal v veljavi. Na delo prihaja le manjša ekipa, ki skrbi za vzdrževanje tovarne,« za Mariborinfo pojasnjujejo v hoški Magni. 

»Tako kot celotni avtomobilski sektor se tudi Magna sooča s posledicami epidemije koronavirusa. V tem trenutku ni mogoče napovedati, kako bodo trgi okrevali in koliko časa bo to trajalo,« odgovarjajo v Hočah. 

Ponovni zagon proizvodnje, ki so jo začasno ustavili sredi marca, poteka korak za korakom, tovarna v Gradcu še ne deluje s polno zmogljivostjo in to čeprav je bilo delovanje v polni zmogljivosti napovedano že za 20. april, potem ko so 14. aprila začeli s proizvodnjo prvih avtomobilov v dveh izmenah, v prvi fazi s proizvodnjo mercedesa B.

»Magna Steyr v celoti sledi in bo sledila navodilom pristojnih državnih organov glede izvajanja zaščitnih ukrepov,« še zagotavljajo.  

Magna ob tem zagotavlja, da je »zavezana svoji naložbi v Sloveniji in nadaljuje s postopki pridobivanja dovoljenj za širitev objekta v Hočah.« 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice