Z aprilskimi plačami so policistom in vojakom izplačali tudi dodatka za povečano tveganje in prekomerne obremenitve v epidemiji. Vsaj enega od obeh dodatkov je dobilo 91 odstotkov zaposlenih v policiji in 83 odstotkov pripadnikov Slovenske vojske.

Za delo v epidemiji lahko dobijo zaposleni v javnem sektorju dobijo dva dodatka, in sicer dodatek za delo v rizičnih razmerah v višini 65 odstotkov urne postavke osnovne plače ter dodatek za nevarnost in posebne obremenitve. Iz naslova obeh dodatkov skupaj, lahko zaposleni v javnem sektorju dobi največ 100 odstotkov urne postavke dodatka.
 

Na policiji so za STA pojasnili, da so pri aprilski plači dodatek za delo v rizičnih razmerah po kolektivni pogodbi za javni sektor izplačali 7435 zaposlenim, in sicer v skupni višini 3.543.928 evrov, kar vključuje tudi pripadajoče prispevke od dodatkov, ki jih plačuje delodajalec (bruto bruto). 

Dodatek za nevarnost in posebne obremenitve na podlagi interventnega zakona za marec je 7371 zaposlenih dobilo za opravljene ure dela v službi in 1507 za opravljene ure dela od doma, skupaj so iz tega naslova izplačali 1.716.470 evrov s pripadajočimi obveznostmi delodajalca, piše STA. 

V vojski je po podatkih, ki so jih STA posredovali z ministrstva za obrambo, dodatek na podlagi kolektivne pogodbe za marec dobilo 5221 pripadnikov. Skupna višina izplačil je znašala 667.825 evrov bruto. Dodatek na podlagi interventnega zakona pa je dobilo 5274 pripadnikov, in sicer v skupni višini 510.923 evrov bruto.
 

Najvišji znesek za marec v policiji je znašal 1969,72 evra bruto, v vojski pa 2280 evrov bruto.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

To ni dodatek 'ti je sramota.,kje je več denarja, koliko so ga razdelili in za koliko se hvalijo, da so G razdelili.

.. in koliko K… (nepreverjen)

zurnal24 si/slovenija/ministrstvo-objavilo-fotografijo-tonina-s-priznice-346633

In reply to by Danvid (nepreverjen)

- 47 mlrd (nepreverjen)

Dolg szlovenije se priblizuje - 47 mlrd!

..... (nepreverjen)

22.53€ dodatka kot vojak, saj se ve keri so si nakazali

Starejše novice