Slika je simbolična.
Po uveljavitvi zakona o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja bo morala zavarovalnica Vzajemna med člane razdeliti svoje premoženje.

Poslanci Gibanja Svoboda so nedavno v državni zbor vložili novelo zakona o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Dopolnilno zavarovanje bi se tako preneslo v obvezno zdravstveno zavarovanje v obliki plačil obveznega zdravstvenega prispevka.

S tem želijo preprečiti neupravičen dvig zavarovalniških premij.

Z ukinitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se obeta razdelitev premoženja, ki ga bo imela Vzajemna dan pred uveljavitvijo zakona.

Premoženje naj bi se porazdelilo med člane družbe za vzajemno zavarovanje, poroča Žurnal24

Do deleža Vzajeme bi tako bilo upravičenih kar 830.000 članov. 

Vzajemna pa temu ostro nasprotuje: »Predlog zakona povsem neustavno določa obveznost razdelitve premoženja zgolj za družbo za vzajemno zavarovanje, torej za Vzajemno, pri tem pa v celoti prezre primere, ko dopolnilno zdravstveno zavarovanje trži delniška družba

Predlog zakona predvideva, da bi se ukinitev izvedla s 1. septembrom, po poročanju Žurnal24 bi Vzajemna takrat lahko ostala brez 95 odstotkov članstva, s prenehanjem zavarovanj bi se prenehalo tudi članstvo. 

Če boste prekinili zavarovanje, ne boste dobili nič  

Člani, ki bodo pred začetkom veljave zakona prekinili s plačevanjem dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, od Vzajemne ne bodo deležni vračila sredstev.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
plačnik (nepreverjen)

Končno! Zapret to parazitsko nesnago za vedno!

Augsburg (nepreverjen)

Ko nespametna vlada počne nespametne poteze, dobiš nespametne rezultate. Te zavarovalnice imajo vse sklenjene pogodbe z zavarovanci, kar pomeni, da se je država vpletla v pogodbene odnose strank, to pa pomeni, da se bodo zdaj zavarovalnice obrnile na odvetnike, odvetniki pa bodo tožili vse živo, na koncu pa bo pristalo bog ve na kakšni stopnji sodišča in bodo vse pobrali odvetniki.

Ne bi me pa celo čudilo, da bo še kako Ustavno sodišče RS reklo, da je vse skupaj nezakonito ... potem bo šele veselje.

Pravo ni za telebane iz Levice. To so že večkrat dokazali.

orožnik (nepreverjen)

Kar sanjajte, da vam bo zavarovalnica kar tako nekaj vrnila. Razen, če bo Golob ustanovil strateški svet in postavil časovnico, kar so največkrat izrečene besede v zadnjem letu dni, rezultatov pa ni in ni.

Starejše novice