Vir: zajem zaslona
Generalni direktor podjetja Mikro+Polo Marko Podgornik Verdev je ob prevzemu nagrade Vključi.Vse 2022 spregovoril o tem, zakaj te nagrade leta 2022 sploh več ne bi smeli podeljevati.

Mariborsko družinsko podjetje Mikro+Polo je največji slovenski dobavitelj laboratorijskega pribora, opreme, kemikalij in diagnostike ter proizvajalec laboratorijskega pohištva.

Nedavnu je podjetju sekcija managerk Združenja Manager podelila priznanje Vključi.Vse 2022, ki so si jo - kot so zapisali v utemeljitvi - zaslužili z uravnoteženo vodstveno strukturo, okoljem, v katerem raznolikost spodbujajo in jo tudi živijo, ter enakovrednim vključevanjem vseh 150 zaposlenih.

Ob tem je direktor podjetja Marko Podgornik Verdev, sicer znani Mariborčan, pripravil čustveni in boleče iskreni govor, ki bi lahko odprl oči marsikateremu Slovencu.

Govor, ki ga morate slišati

Podgornik Verdev je ob prevzemu nagrade spregovoril o sebi in dejal, da je poročen drugič.

»S prvega zakona imam tri čudovite sinove, stare 12, 15 in 18 let, v drugem zakonu pa imam 19 let mlajšega, prav tako čudovitega moža Gašperja,« je dejal. 

»Ko sem pred dobrimi osmimi leti na družbenih omrežjih objavil, da sem žensko zamenjal za moškega, so me menedžerji kritizirali, da naj to umaknem in to držim za svojimi štirimi stenami, ker bom drugače uničil podjetje. No, danes stojim tukaj,« je nadaljeval.

»Priznam, da zgledam malo drugače. Barvam si lase, brado, hiarulonske kisline in botoksa nimamo samo v našem katalogu, nekaj malega imam tudi v sebi. Oblačim se nič kaj poslovno, v službi sem poleti najraje v kratkih hlačah in natikačih, majčki brez rokavov,« je naštel in dodal anekdoto:

»Ni tako dolgo nazaj, ko nas je obiskala menedžerka nemškega podjetja in mi je ob prihodi v podjetje izročila ključe njenega podjetja z besedami, da naj, prosim, parkiram njen avto, ker njen čas bolj dragocen od mojega

Ko je njen avtomobil parkiral in ji vrnil ključe, se ji je predstavil: »Takrat se mi je opravičila in povedala, da je mislila, da sem samo vratar.«

V govoru je še omenil, da ima več kot 40 tetovaž, ena izmed bank pa naj z njegovim podjetjem ne bi želela sodelovati prav zato, ker je 'preveč potetoviran': »Čeprav sem bil velikokrat izključen in sem se moral in se še moram velikokrat bolj dokazovati od drugih. Čeprav to, s kom delim posteljo, kako se oblačim, kako sem potetoviran, z mojo poslovno sposobnostjo nima prav nobene veze.«

Izpostavil pa je še, da ne razume, da se ženske še leta 2022 morajo bolj dokazovati, samo zato, ker so ženske. Zato se je zahvalil za nagrado Vključi.Vse 2022, a pripomnil, da bodo bolj zadovoljni, ko tovrstnih nagrad več ne bo treba podeljevati.

»To, da ne ločujemo po spolu, spolni usmerjenosti ali verski pripadnosti, ne bi smela biti naša odločitev, to bi moralo biti naša dolžnost,« je nagovoril menedžerje in dodal: »Dajmo postati vzgled, dajmo narediti spremembo.«

Celotnemu govoru lahko prisluhnete v nadaljevanju.

Mikro+Polo je lani imel 27 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje in 1,9 milijona čistega poslovnega izida, letos pa pričakuje že 35 milijonov evrov prihodkov.

Letos so v prvih osmih mesecih pridobili 40 odstotkov več naročil kot v istem obdobju lani in razvili prvo pametno laboratorijsko pohištvo na svetu, s katerim v naslednjih petih letih načrtujejo ustvariti 100 milijonov evrov prihodkov.

Na vodstvenih mestih osem žensk in osem moških

Podjetje, ki ustvarja trende in premika meje, krasi raznolikost. To so zaposleni povsem ponotranjili in jo razumejo kot sprejemanje vseh vrst drugačnosti: po spolu, starosti, izobrazbi, narodnostni pripadnosti, morebitnem posebnem statusu (na primer invalidnosti) in spolni usmerjenosti.

V podjetju spol pri odločanju, kdo bo zasedel najbolj odgovorna delovna mesta, ne igra nobene vloge.

To potrjujejo tudi številke, saj na vodstvenih mestih vlada popolna uravnoteženost – osem žensk in osem moških, in to kljub temu, da je med vsemi zaposlenimi 60 odstotkov moških. Omenjeno je rezultat napredovanja najbolj kompetentne osebe za določeno vodstveno funkcijo, ne glede na spol ali starost.

Vsak zaposleni je talent

Sproščeno in spoštljivo delovno okolje, (ne)kodeks oblačenja, otroci in hišni ljubljenčki v pisarni, brezplačni topli obroki, neomejen dopust in še mnoge druge ugodnosti so plod preskoka v miselnosti generalnega direktorja, ki meni, da je zaposleni ista oseba tako doma kot v službi in družbi.

Tako je sedanja, vključujoča kultura Mikro+Pola nastala povsem spontano. Izhajajo iz prepričanja, da je vsak zaposleni talent, treba je le odkriti njegove močne strani in ga postaviti na pravo mesto, kjer se bo lahko razvijal in največ pripomogel k uspehu podjetja.

Ste vedeli, da je bilo cepivo za covid-19 proizvajalca Moderne razvito v laboratoriju, ki so ga opremili z Mikro+Polovim pohištvom?

Komentarji (62)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Simple (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

GNUSOBA.

Neko (nepreverjen)

Kapo dol.

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

👍👏💪

Surfeiter (nepreverjen)

Manjka ti oni znak za molitev, ki ga večina pojmuje za zahvalo ... pa oni ... čokoladno oko ...

In reply to by Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Frko (nepreverjen)

Glavno, da je zraven tvoj glupi komentar

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Pohorčan (nepreverjen)

Fsaka čast kaj se tiče posla!!!! Vaček pa pederčina in bi ga kuj sfockal in zbincal!!!!!

Da li si ti mu… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zavedati se moramo da so muslimani teroristi
zurnal24si/slovenija/predsedniski-kandidati-prvic-iz-oci-v-oci
https://zurnal24si/slovenija/urbanija-bi-na-rtv-vsako-nedeljo-prenasal-sveto-maso-

In reply to by Pohorčan (nepreverjen)

pohorskisvizec. (nepreverjen)

Da li si ti mu ga popušil

In reply to by Da li si ti mu… (nepreverjen)

SOB (nepreverjen)

ne, ti si mu ga.

In reply to by pohorskisvizec. (nepreverjen)

Muhamed Bih (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

youtube.com/watch?v=y1ZiK_X6R_s
youtube.com/watch?v=Ca9_HGVW98A
youtube.com/watch?v=zB739zkvXEA

In reply to by Pohorčan (nepreverjen)

666 (nepreverjen)

NAVADNA PEDERČINA MRŠ

Ajgor1 (nepreverjen)

Hmmm.....delo in vzdušje v M+P ni ravno tako krasno kot se hvali....bi znali tam zaposleni povedati precej drugačne zgodbe. In tudi tega ne govorijo, kdo je to podjetje ustanovil, razvil in ga predal Markecu v roke..... Precej blata je za to "fasado"....

Jack000000 (nepreverjen)

Ima kar prav, ni korelacije med tem kako izgleda in kako vodi podjetje..

Ko pa si dela reklamo, da njegovi zaposleni lončnice sprehajajo okoli podjetja, pa lahko samo zmignem z glavo. .

Surfeiter (nepreverjen)

Poceni blef ... sicer pa ... to se danes ceni: blefiranje do dna guzice ...

pohorskisvizec

Kaj si ti ustvaril? Zaposluješ 60 ljudi? Si sploh v službi?

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Fischer (nepreverjen)

On je brezposeln levak, ki sanja o staru yugi, ker takrat ni rabil nič delat. Je pa klasika,da taki pljuvajo po uspešnih ljudeh, ki so kaj dosegli v življenju,ker so sami zakompleksani. Tak vidiš njegov način pisanja.

In reply to by pohorskisvizec

JAA (nepreverjen)

Če večini to ustreza bo pač tako. JA desni! Manjšina a gobcari se da je joj.

In reply to by Fischer (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Ajde Fišeru ... potegni mu ga še ti malo ...

In reply to by Fischer (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

iščem delavce , ki pušijo

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Že večkrat sem ti napisal koliko ljudem dajem plačo. A očitno imaš spomin kot zlata ribica ... like a boss JJ ...

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Laži sebi!

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Lažem komur hočem ... zadnjič sem napizdo tvojo, da je moj dolg 76 namesto 46 ... jebi ga ... pa je verjela in mi povedala, da je tvoj dolg 6 ...

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Hahaha klovn foruma!Če ne drugega, se nasmejim ob tvojim zapisih!

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Potem sem jo pa zopet napizdo da je moj dolg 7 cm
pa ga je tak dolgo vlekla in cuzala da je postal dolg 76 cm

In reply to by pohorskisvizec

zvodnik milan (nepreverjen)

jaz jo takoj zaposlim
ampak najprej je preizkusna doba
pušenje ni enostavno

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Rp (nepreverjen)

posel ni samo poslovanje, je celovit odnos, tudi na človeški ravni. z nekom se bolj ujameš, z nekom manj. tega ne moreš prisiljevati. za vtis, ki ga daje drugim, je odgovoren on sam. in pravica ostalih je, da reagirajo nanj kakor želijo. na to pravico je malo pozabil.

Kaco (nepreverjen)

Zakaj oni ko zbolijo za neozdravljivo boleznijo ne hodijo z transparenti naokoli in propagirajo svojo bolezen?
Aja pa sinovi so zelo ponosni na svojega fotra. Upam samo da so po mami.

plus (nepreverjen)

še preden sem prebral, da je peder, sem takoj vdedel, ker tudi izgleda tako. ogabno do amena. in ko bo crkaval od aidsa ter njegovi otroci trepetali da so se morda tudi oni okužili, pša bo tudi vse super kul, a? naj se zdravi na lastne stroške.

pohorskisvizec

Dir. z vizijo! Preberite si bonitete, ki jih imajo v podjetju. Poznam par podjetij, ki so še v kameni dobi/fikus in tajnica je že znan. fantastika/.

Ajgor1 (nepreverjen)

Pusti ti bonitete....te se da "dobit" na več načinov. Na papirju je bila Rusija tudi vojaška velesila.

In reply to by pohorskisvizec

SLO (nepreverjen)

Ne podcenjevat Rusije. Iz zgodovine je še ni nihče premagal. Trenutno se bojujejo z 'lokom in puščicami' upam da ostalo nikoli ne aktivirajo.

In reply to by Ajgor1 (nepreverjen)

Ajgor1 (nepreverjen)

Ne podcenjujem Rusije. Ona sama in mnogi so jo precenjevali. Rusija ima jederski potencial s katerim grozi celemu svetu in orgomne resurse glupe žive sile....Ampak časi jurišev so minili. Današnje vojne se vodijo s sufisticirano tehnologijo in inteligenco....tu pa je Rusija pogrnila.

In reply to by SLO (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Koji butl ...

In reply to by Ajgor1 (nepreverjen)

pohorskisvizec

Kakšna je korelacija med Rusijo in tem člankom?

In reply to by Ajgor1 (nepreverjen)

Ajgor1 (nepreverjen)

V kolikor bi prebiral bi vedel....

In reply to by pohorskisvizec

Simple (nepreverjen)

desničar nena se mantre nebo šlo.

In reply to by pohorskisvizec

Surfeiter (nepreverjen)

Nikoli ne bi delal v podjetju, katerega lastnik in/ali direktor je peder, ki je spoznal, da je peder, komaj po treh otrocih in v starejši dobi ter v rito baše 19 let mlajšega fanteka ...

In reply to by pohorskisvizec

TABORČAN (nepreverjen)

pedrom prsti smrdijo ker si jih v rit tiščijo
in zato se jaz z njimi ne rukujem

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

pa kaj če si s prsti po riti žokajo
jaz tudi si s prsti čistim zobe
pa še noben ni rekel da se ne bo rokoval z menoj

In reply to by TABORČAN (nepreverjen)

Czd (nepreverjen)

Narcisek

Mestjanar (nepreverjen)

"Your comment has been queued for review by site administrators and will be published after approval." Kdaj se bo to zgodilo?

Snezic (nepreverjen)

Dober je. Vsi ki pišete neg komentarje imate pač tipičen slo komplex: favšija!

Surfeiter (nepreverjen)

Pederi so nam vkradli mavrico ...

rockandroll (nepreverjen)

Ubogo fantek pa ravno ti nam vsiljuješ svoje življenje nas boli kurec če si tiče v ekonom lonec tiščiš.

Abaks (nepreverjen)

Marko je posebnež v POZITIVNEM smislu ! Kdor pljuva po njem to počne predvsem zaradi faušije ali po naročilu neuspešnih lokalnih politikov .

Surfeiter (nepreverjen)

bi se dol dal pa bi rabil kakšnega 85 kilskega dedca

Janes Skladovnik (nepreverjen)

ali hočeš od pozadi
tu sam prav dober

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Janes Skladovnik (nepreverjen)

ali hočeš od pozadi
tu sam prav dober

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

a si mislil napisati
dokler si bil še živ
si bil prav dober
odjebi
hočem odličnega dedca
da me nabriše v rit od pozadi kot psa

In reply to by Janes Skladovnik (nepreverjen)

pohorskisvizec

Sem vedel, da si na 2 strani, mavrični!

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Točno tako,
ti vse veš,
sedi odlično 5

In reply to by pohorskisvizec

peder (nepreverjen)

mogu li ja

TABORČAN (nepreverjen)

te nabrišem ko psa od pozadi

In reply to by peder (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

pridi ob 19 pred avtobusno

sarikaz (nepreverjen)

Pokaže pa se psihično stanje takšnih osebkov.Še v hrastovcu ga ne bi sprejeli.

Surfeiter (nepreverjen)

a je tebi bik v glavo prdnil da si tak fuknjeni

In reply to by sarikaz (nepreverjen)

Neviden (nepreverjen)

boga njegova bivša žena ,kot izgleda je dobila samo v tazadnjo.
ded je psihični bolnik.Mater moraš biti osebek ,i po treh otrokih spozna da je gej in se poriva z dvajset let mlajšim.

rušan (nepreverjen)

babe od pedra jaz nikoli ne bi natepaval

In reply to by Neviden (nepreverjen)

Neviden (nepreverjen)

Zdaj vidite kakšnim bi mi pustili otroke posvajat.SE strinjate ,da je proti temu treba nekaj naredit?

rušan (nepreverjen)

naj si posvojijo plastične

In reply to by Neviden (nepreverjen)

Rrt (nepreverjen)

Ta mi sliči na pedifilčino.

Inkvizitor (nepreverjen)

Ta je govno - pedersko!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice