FOTO: Jan Vitez
Kljub temu, da še niso prešteti vsi glasovi, vse kaže, da bo nov župan Maribora postal Saša Arsenovič. Franc Kangler se je že odzval na delne rezultate, ki kažejo, da očitno ne bo znova sedel na županski stol.

»Preko volje ljudstva ne moreš iti, spoštujem ta rezultat, a počakajmo, da se preštejejo vse glasovnice iz vseh volišč. V kolikor je gospod Arsenovič zmagal, mu bom šel z veseljem čestita,« je uvodoma povedal Kangler.

»Vesel sem, da je slovenska politika spoznala, da je potrebno delati z dialogom, spoštljivostjo do protikandidata. Tega smo se v našem štabu držali, spoštovali smo vse protikandidati. Prav je, da tudi nekateri drugi slovenski politiki spoznajo, da smo tudi mi samo ljudje. Živimo skupaj z ostalimi občani in državljani ter na ta način spoštuj sočloveka, daj mu roko za boljši jutri.«
 

»Če si Maribor to želi, naj Maribor to ima«

»Če si Maribor to želi, naj Maribor to ima. Jutri je nov dan, mi se pripravljamo na nove volitve. Pred nami so spomladi evropske volitve, ta ekipa je dobra in na nek način ne vemo, kdaj bodo državnozborske volitve. Tudi na to se mi pripravljamo,« je še pokomentiral izid volitev in nato dodal:

»Gospod Arsenovič nima politične kilometrine in izkušenj. Tu bo imel velike težave. Mi mu ne bomo nagajali, mi želimo pomagati. Zanimajo nas projekti, gre za Maribor, mariborske ljudi in nekaj se mora v Mariboru končno spremeniti. Čeprav sem malo skeptičen, da se bo pod vodstvom Arsenoviča bistveno spremenilo. Eno so obljube, drugo so dejanja. Vse dobro,« je za konec zaželel novopečenemu županu Maribora.

Po 96,30 odstotkov preštetih glasovnic je Saša Arsenovič prejel 58,02 odstotkov glasov. Francu Kanglerju je glas zaupalo 41,98 odstotkov občanov Maribora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice