Kmalu potem, ko je postalo jasno, da se bosta v drugem krogu županskih volitev v Mariboru pomerila Saša Arsenovič in Franc Kangler, je slednji prvega obiskal v njegovem volilnem štabu. Sledil je stisk rok.

Mariborčani so odločili. Prvi krog župana še ni dal, je pa postalo jasno, da se Andrej Fištravec poslavlja. Za županski stolček se bosta v drugem krogu pomerila Saša Arsenovič in Franc Kangler. Ta sta se pozno zvečer že rokovala.

Maribor bo novega župana dobil 2. decembra

»Končnih še ni, a kaže nam zelo dobro. Zahvalil bi se vsem Mariborčanom in Mariborčankam, ki so sploh šli na volitve, še malo bolj pa tistim, ki so volili že v prvem krogu mene in Listo Arsenovič za Maribor,« je za Mariborinfo povedal Arsenovič kmalu po objavi rezultatov. »Očitno si Maribor želi sprememb in obljubljam, da bomo najkasneje za 14 začeli delat in delo se bo začelo kmalu čutit. Komaj čakam, da nehamo govorit in začnemo delati,« je dodal. 

V prvem odzivu na rezultate je Kangler povedal, da spoštuje voljo volivcev in pričakuje spoštljivo kampanjo. »Spoštujem voljo volivcev, gremo v drugi krog. Borili se bomo do zadnjega, a počakajmo do drugega decembra. Kampanja bo spoštljiva in tudi do sedaj je bila. Ne pričakujem nizkih udarcev, predvsem pa pričakujem programsko, vsebinsko debato,« je hkrati napovedal spoštljivo kampanjo v prihodnjih dveh tednih.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
styria (nepreverjen)

Dva Kanglerja ...

Starejše novice