Strankarska kolega iz vrst Stranke modernega centra mariborski župan Saša Arsenovič in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sta si danes ob robu slovesnosti v Magni Nukleus v Hočah vzela še čas za delovni sestanek.

Kot je mariborski župan Saša Arsenovič potrdil po delovnem sestanku z ministrstrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom, je bila tema delovnega sestank tudi zakon o Pohorju, ki ima, kot se zdi, v javnosti precejšnjo podporo. Pobudniki zakona si želijo, ki bi Pohorju in Mariboru prinesel to, kar je zakon o Planici prinesel omenjenemu zimskemu središču - 50 milijonov evrov in razvoj.

A ne župan ne minister konkretnega odgovora na vprašanje, v kakšni fazi so pogovori o zakonu o Pohorju, nista ponudila.

Zakon naj bi zajemal vse občine, povezane z omenjenim pogorjem, hkrati pa bi radi vključili tudi reko Dravo. Župan meni, da je za resnični izkoristek potenciala Pohorja in Drave potreben sistemski zakon, ki bo tovrstno problematiko urejal na ravni države. 

Morebitno oblikovanje zakona o Pohorju, za katerega Počivalšek od mestne občine izhodišča pričakuje do septembra, po mnenju Arsenoviča predstavlja velik potencial - ne le za Maribor, temveč za vseh ostalih 22 občin, ki si ga delijo.

V pripravi projekt obnove žičniških sistemov v Sloveniji

Minister je Arsenoviča seznanil tudi s tem, da pripravljajo projekt pristopa k obnovi žičniških sistemov v Sloveniji, pomemben del tega pa se bo nanašal tudi na Pohorje. 

Govorila sta tudi o nekaterih razpisih njegovega ministrstva, ki so sicer večinoma namenjeni malim in srednje velikim podjetjem, nekaj pa tudi področju skladnega regionalnega razvoja.

Na delovnem sestanku sta se dotaknila tudi operativnega programa, kjer mariborska občina in celotna vzhodna kohezijska regija pričakujeta, da bi imeli v naslednji finančni perspektivi na voljo dva programa, do česar pa se bo morala vlada še opredeliti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice