Europe Direct Pomurje je na svoji Facebook strani objavil nagovor predsednice Evropske komisije.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen se je v nagovoru zahvalila Sloveniji za napore pri zagotavljanju tranzita tovornjakov in pudarila, da je sodelovanje med sosednjimi državami kritičnega pomena.

Predsednica Evropske komisije pravi, da Evropska komisija stoji za Slovenijo, da bo Evropska komisija naredila vse, da bo državam pomagala v tej zdravstveni krizi.

Evropska komisija zatrjuje, da so njena prioriteta ljudje, zaradi česar je potrebno zdravstveni sektor oskrbeti s potrebno opremo za zdravljenje z virusom okuženih pacientov.

Po besedah Von der Leynove je druga prioriteta komisije varno vračanje državljanov iz tujine, zato jim z organiziranimi skupnimi leti pomagajo k vrnitvi domov.

Kot zadnje predsednica Evropske komisije najavlja paket ukrepov, s katerimi hoče obdržati zaposlitev ljudi, finančno podpreti mala in srednja podjetja ter pomagati vsem z gospodarsko krizo prizadetim sektorjem gospodarstva.

Evropska komisija pa je že pred dnevi predstavila takojšen odziv za ublažitev socialno-ekonomskih posledic izbruha COVID-19. Ta namreč prinaša izredne razmere na področju javnega zdravja in družbe, gre pa tudi za velik ekonomski šok za EU. Evropska komisija bo zato uporabila vse razpoložljive instrumente za ublažitev posledic pandemije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice