Foto: Jure Banfi
Takšne navdihujoče zgodbe danes pišemo s kohezijskimi sredstvi.

Kljub temu, da projekti podprti v okviru evropske kohezijske politike predstavljajo enega izmed bolj oprijemljiv dokazov vpliva Evropske unije na vsakdanje življenje državljank in državljanov, pa se očitno tega, vsaj glede na raziskave, zaveda relativno malo Evropejcev. 

Namreč le dobra tretjina evropskih državljanov pozna projekte, ki so bili v njihovi regiji sofinancirani s strani različnih skladov v okviru evropske kohezijske politike. Tisti, ki pa te projekte poznajo, pa imajo do njih v veliki večini pozitiven odnos. 

Konzorcij medijev TV IDEA, Sobotainfo.com, Mariborinfo.com in Ptujinfo.com izvaja projekt »Kohezijske zgodbe«, v okviru katerega predstavljamo zgodbe ljudi, ki jim je evropska kohezijska politika spremenila življenje. 

Za vas smo pripravili pregled vseh filmov, ki so nastali v okviru projekta. V tretjem delu serije objav vam predstavljamo navdihujoče zgodbe o novi polnilni liniji vinogradnikov, superračunalniku Maister, satelitu Skylabs, Vitapeku, Rokodelski akademiji, Muzeju Pangea, Parku prostoživečih živali in Kozmetiki BeeNatural.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice