Foto: Branka Keser
Spletni mediji Ljubljanainfo, Mariborinfo, Ptujinfo in Sobotainfo ter televizija TV IDEA smo soočili menja strank, ki jim zadnje javnomnenjske ankete kažejo na uvrstitev v parlament.

Dober teden dni do volitev smo uredništva Ljubljanainfo, Mariborinfo, Ptujinfo in Sobotainfo ter televizija TV IDEA pripravili soočenje Danes za jutri, soočenje za prihodnje generacije. 

Mnenja so soočili Marjan Šarec, LMŠ - Lista Marjana Šarca, Tanja Fajon, SD - Socialni demokrati, Aleš Hojs, SDS - Slovenska demokratska stranka, Robert Golob, Gibanje Svoboda, Matej Tonin, NSi - Nova Slovenija, Luka Mesec, Levica in Zdravko Počivalšek, Povežimo Slovenijo.

Ker se mladi Slovenci na svoje selijo pozneje kot drugje po Evropi, cene stanovanj pa so v zadnjih letih poletele v nebo, prav tako najemnine, so predstavniki strank so na soočenju Danes za jutri spregovorili o mladih in prihodnosti, ki se obeta generacijam, ki prihajajo. 
 
Po slovenskih cestah se vozi občutno manj električnih vozil kot v skandinavskih državah. Pot z vlakom iz Hodoša do Kopra še vedno traja isto ali celo dlje kot iz Ljubljane do Münchna. Imamo pa v Sloveniji kar nekaj kripto milijonarjev in relativno ugodno obdavčitev. predstavnike strank smo tako vprašali, ali Sloveniji uspeva držati korak z najrazvitejšimi državami? 

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Seveda pa na soočenju ni šlo mimo vojne v Ukrajini, ki je razkrila, kako ranljivi smo zaradi velike energetske odvisnosti od Rusije in tujine ter tega, kako je epidemija razkrila vse razpoke naše družbe. Na področju zdravstva, šolstva in medosebnih odnosov. 

Predvsem zanimiv pa je zaključni del soočenja, v katerem so se predstavniki strank jasno opredelili, kaj podpirajo in česa ne.

Tudi to, ali so za legalizacijo marihuane in obvezno služenje vojaškega roka, pa tudi, ali so podpirajo predlog, da lahko istospolni partnerji posvojijo otroke.

Izvedeli pa boste tudi, če so že kdaj kaj ukradli in ali so kdaj uživali drogo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rockandroll (nepreverjen)

Kaj ta Golob je mentalno malo počasen ? O kakšnih električnih avtih on sanja, prvi miniaturni družinski električni avto je Hyundai Kona 28.000 €, plus najemnina za baterijo da ne omenjam nakupa nove baterije in še neznanih stroškov ki sledijo...ti bogatun čupavi mastni nimaš pojma kako ljudje živimo, idiot bedasti arogantni .Da ne omenjam dometa tega vozila, 250 kilometrov pa da ne omenjam strošek polnjenja ki je že višji od bencina in dizla če želiš polniti na hitrih postajah. Arogantni bogatun, drago nas bo stalo Golobovo sranje.

Starejše novice