Začel se je 14. kongres Nove Slovenije, ki zaradi vsem znanih razmer in omejitev prvič v zgodovini stranke poteka digitalno.

Na kongresu je akreditiranih skorajda 500 delegatov NSi. Kongres je mogoče V ŽIVO spremljati preko Facebook strani NSipreko spletne strani www.nsi.si in Youtube kanala NSi, kjer bo tudi mogoče zajemati sliko.

Kongresni govor bo imel predsednik NSi Matej Tonin, kongres pa bodo nagovorili tudi vodja poslanske skupine Jožef Horvat in poslanka Evropskega parlamenta Ljudmila Novak, delo ministrstev pa bodo kongresu predstavili minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, minister za delo Janez Cigler Kralj in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damijan Jaklin.

Volitve novega predsednika

Kongres je volilni, zato bodo delegati volili predsednika NSi, šest članov izvršilnega odbora, pet članov nadzornega odbora in 5 članov razsodišča. Volitve bodo potekale po pošti, rezultati pa bodo znani v četrtek, 26. novembra, ob 17. uri, ko se bo kongres, ki bo v soboto prekinjen, nadaljeval z razglasitvijo rezultatov in nagovorom novoizvoljenga predsednika.

Na kongresu bodo tudi tri kongresne pogovore na temo gospodarstva, zdravstva in obdobja po covid-19 z zelo zanimivi gosti.

  • Kongresna razprava #Svet po Covid-19: dr. Matej Avbelj, dr. Jure Leskovec, dr. Verica Trstenjak, dr. Žiga Turk in dr. Matej Tušak,
  • Kongresna razprava #Koronakriza - izziv za prenovo zdravstvenega sistema: dr. Tina Bregant, Tomaž Gornik in dr. Federico Potočnik,
  • Kongresna razprava #Covid-19 kot priložnost za slovensko gospodarstvo: Martin Jezeršek, dr. Jure Knez, Mateja Ribič in dr. Janez Šušteršič.
     

Predviden dnevni red kongresa NSi si pogledajte v priponki.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vsekakor zelo … (nepreverjen)

Za Katolicanstvo in katoliske vrednote. Cerkev je temelj druzbe. Samo s postenostjo bomo zmagali.

Starejše novice