Slika je simbolična.
Vlada je določila pogoje obratovanja žičnic.

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembe odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, ki natančneje določajo obratovanje žičniških naprav.

Obratovanje žičniških naprav se lahko izvaja v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je določila vlada.

Uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog je dovoljena osebam, ki upravljavcu žičniških naprav ob nakupu vozovnice ali na smučišču predložijo dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT. 

Uporaba mask

V zaprtih žičniških napravah je za osebe, starejše od šest let, obvezna uporaba kirurške maske ali maske tipa FFP2.

V odprtih žičniških napravah pa je obvezna uporaba kirurške maske ali maske tipa FFP2, če med potniki ni prostega sedeža, razen, če gre za otroke, ki so mlajši od šestega leta starost in osebe s posebnimi potrebami. 

Razdalja in čiščenje

Okna kabin morajo biti ves čas, tudi med vožnjo, odprta, razdalja med uporabniki pri vožnji in nakupu vozovnic mora biti 1,5 metra, upravljavec žičniških naprav pa je po zaključku obratovanja v zaprti žičniški napravi dolžan očistiti vse površine, s katerimi so bili uporabniki v stiku. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SergejK (nepreverjen)

Za dopisno sejo tudi dobijo sejnino ali dopisnino? Glede na dinamiko imamo pretežno dopisno vlado. Vsak omejevanje je sprejeto na dopisni seji. Imajo sploh kakšno razpravo ali samo pokimajo in nazaj glavo v pesek?

Starejše novice