Slika je simbolična
Vlada je na včerajšnji seji sprejela odlok o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, ki bo veljal od sobote do 5. februarja.

Od sobote bo ponovno mogoče opravljati vozniška usposabljanja, a le ob predložitvi negativnega testa tako na strani izvajalcev kot bodočih voznikov.

Izvajalci vozniških usposabljanj lahko ta izvajajo skladno s sprejetimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pod pogojem, da imajo izvajalci negativen izvid hitrega testa ali testa PCR, ki ni starejši od 72 ur.

Udeležba na usposabljanju je dovoljena tistim, ki predložijo negativni izvid hitrega testa ali testa PCR, opravljenega v Sloveniji, ki ni starejši od 24 ur.

Te omejitve veljajo za dejavnosti usposabljanja kandidatov za voznike motornih vozil, izvajanja programov dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in dodatnega usposabljanja za varno vožnjo ter tudi programa izobraževanja in dodatnega usposabljanja izvajalcev omenjenih dveh programov.

Prav tako veljajo za začetna in obnovitvena usposabljanja voznikov za prevoz nevarnega blaga, usposabljanja in preizkuse znanja za pridobitev temeljnih kvalifikacij za voznike motornih vozil v cestnem prometu, redna usposabljanja za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij, preizkuse znanja za pridobitev spričevala o strokovni usposobljenosti upravljavca prevozov, osnovna strokovna usposabljanja ter preizkuse usposobljenosti spremljevalcev izrednih prevozov in osnovna strokovna usposabljanja in preizkuse znanja kandidatov za cestninske nadzornike in njihova periodična strokovna izpopolnjevanja.

Pogoj hitrega testa ali testa PCR medtem ne velja za pravne osebe in samostojne podjetnike posameznike, ki izvajajo naloge tehnične službe, strokovne organizacije in pooblaščene registracijske organizacije s področja motornih vozil, ter pooblaščene organizacije, ki izvajajo postopke in naloge v tahografskih delavnicah, redne in vmesne preglede cistern ter preglede vozil za izdajo certifikatov ADR o brezhibnosti vozil za prevoz nevarnega blaga.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice