FOTO: Bobo
Mariborski mestni svetniki niso podprli spremembe statuta in imenovanja še četrtega podžupana. Zmanjkal je en glas, Maribor pa v Arsenovičevem mandatu tako ostaja pri treh podžupanih.

Dosedanjim trem podžupanom, Samu Petru Medvedu, Gregorju Reichenbergu in Heleni Kujundžić Lukaček, je želel mariborski župan Saša Arsenovič priključiti še Alenko Iskra iz SD. Ker statut občine trenutno dovoljuje največ tri podžupane, je Arsenovič iskal podporo svetnikov pri spremembi statuta. Spremembo bi moralo podprti 30 od 45 mestnih svetnikov, a je predlog zbral le 29 glasov podpore.

Arsenovičeva koalicija šteje natanko 29 mestnih svetnikov, a je bila kljub glasu podpore neodvisnega svetnika Zvoneta Zinrajha kot kaže odločila neprisotnost SMC-jevega svetnika Branislava Rajića.

Večina mestnih svetnikov se je sicer strinjala, da ima župan pravico postaviti svojo ekipo, a so imeli pomisleke glede stroškov imenovanja še četrtega podžupana.

Predsednika nadzornega sveta občine določil met kovanca

Mestni svetniki so z dnevnega reda umaknili razpravo o podražitvi pomoči družini na domu. Na občini bodo namesto zvišanja cene uporabnikom poskušali poiskati notranje rezerve in tako pokriti stroške te dejavnosti. Prav tako svetniki niso razpravljali o pogrebni in pokopališki dejavnosti ter predlogu za ustanovitev javnega holdinga.

Je pa Maribor dobil nadomestnega predsednika nadzornega sveta občine, ki ga je določil kar met kovanca. Namesto Saše Preliča, ki je bil med tem izvoljen za člana Sodnega sveta, je pri metu kovanca več sreče od Matjaža Kneza imel Dejan Petkovič.

Svetniki so podali soglasje novemu direktorju javnega zavoda Športni objekti Maribor Tadeju Mežnarju, ki je bil do sedaj vodja objektov Ljudski vrt. Tega je svet zavoda izbral po burni razpravi, kateri so nekateri svetniki danes očitali celo nepravilnosti.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Gotovo je ! Kaj smo se Mariborčani naučili od vstaje ? Nič . Prodajajo se za golaž in pivo .

Starejše novice