Foto: Bobo
Znana sta kandidata, ki se potegujeta za mesto predsednika Gospodarske zbornice Slovenije.

Gospodarska zbornica Slovenije je prejela dve kandidaturi za novega predsednika zbornice, ki sta v skladu s pravilnikom o volitvah organov gospodarske zbornice, so sporočili iz zbornice.

V roku sta bili vloženi dve kandidaturi za novega predsednika Gospodarske zbornice Slovenije, kandidata pa sta Tibor Šimonka, glavni podpredsednik uprave SIJ - Slovenska industrija jekla, nekdanji predsednik uprave Perutnine Ptuj, in Simon Franko, direktor družbe BASF Slovenija, trgovsko in proizvodno podjetje.

Svoj pogled na vlogo predsednika Gospodarske zbornice Slovenije in njena programska izhodišča bosta kandidata predstavila na volilni skupščini, ki bo v jutri, 5. maja 2021. 

Na sami seji skupščine bo po volilnem pravilniku možna tudi razširitev liste kandidatov, če bo novega kandidata z njegovim soglasjem predlagalo vsaj deset članov skupščine Gospodarske zbornice Slovenije.  

Novi predsednik gospodarske zbornice bo izvoljen za obdobje dveh let.

Spomnimo ...

Sedanji predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup, ki je direktor družbe BSH Hišni aparati, mesto predsednika zaseda od maja 2017. 

Na volitvah pred dvema letoma je bil edini kandidat za predsednika Gospodarske zbornice Slovenije, maja 2017 pa je na tem mestu nasledil Marjana Mačkoška.

Na položaju generalnega direktorja Gospodarske zbornice Slovenije se je medtem zamenjava zgodila z aprilom, ko je to mesto zasedel Aleš Cantarutti, poroča STA

Na njem je nasledil Mitjo Gorenščka, ki je zbornico začasno vodil od marca, ko se je predčasno poslovila dotedanja generalna direktorica Sonja Šmuc.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice