Svet romske skupnosti Republike Slovenije je v petkovem uradnem listu objavil razpis za sofinanciranje programov in projektov romskih društev za leto 2018.

Namen javnega razpisa je spodbujati izvajanje programov in projektov romskih društev na področju spodbujanja vseživljenjskega učenja, medgeneracijskega sodelovanja, poklicnega svetovanja in usmerjanja, tudi na področju spodbujanja izobraževanja ter na področju varstva okolja, je zapisano v uradnem listu.

Pri izboru programov in projektov prijaviteljev bodo upoštevali namene in cilje ter kakovost prijavljenega projekta oziroma programa, upoštevali bodo tudi nov, inovativen pristop k spodbujanju ciljnih področij, dolgoročnost programa ali projekta oziroma možnost nadgradnje le tega ter prenosa dobrih praks.

Potrebno izpolnjevati vsaj en cilj javnega razpisa

Na razpis se lahko prijavijo romska društva, registrirana kot pravna oseba zasebnega prava oziroma romsko društvo, ki deluje v javnem interesu. Društva morajo biti na dan objave razpisa v uradnem listu registrirana vsaj eno leto, imeti morajo poravnane vse obveznosti do državnih inštitucij ter izpolnjevati najmanj en cilj javnega razpisa.

Vloge lahko prijavitelji pošljejo na naslov sveta romske skupnosti do 16. aprila.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice