V Mariboru je trenutno v teku razpis za gradbeno dokumentacijo za izgradnjo nove zdravstvene postaje Tezno.

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor računajo, da bodo gradbena dela začeli konec letošnjega leta, nova stavba pa naj bi bila končana do poletja 2021.

Gradbena dokumentacija bo pripravljena do septembra

Po besedah direktorja mariborskega zdravstvenega doma Jerneja Završnika predvidevajo, da bo gradbena dokumentacija pripravljena do septembra in takrat tudi že pridobljeno gradbeno dovoljenje. Zatem bodo lahko objavili razpis za izvajalca gradnje, ki bi v tem primeru lahko bil zaključen novembra, še dodajajo.

»Glede na to, da je vreme v Mariboru zadnja leta do božiča takšno, da omogoča začetek gradnje, menimo, da bi se takrat lahko gradnja zdravstvene postaje tudi začela,« je Završnik povedal za STA.

STA še poroča, da bo novogradnjo financirala mariborska občina. V letošnjem občinskem proračunu je rezerviranih 160.000 evrov za pripravo projektne dokumentacije, v proračunu za leto 2020 pa 2,2 milijona evrov za začetek gradnje. Preostali denar za skupno 5,4 milijona evrov vreden projekt naj bi zagotovili v letu 2021.

Projektu naklonjena Fištravec in Arsenovič

Izvajanje projekta je zagnal prejšnji mariborski župan Andrej Fištravec, a mu ostaja zvest tudi novoizvoljeni župan Saša Arsenovič. »Zdravstvena postaja Tezno vsekakor gre naprej, ker jo potrebujemo,« je povedal župan.

Najprej je sicer imel nekaj pomislekov. »Tezno potrebuje nov zdravstveni dom, zato bomo naredili vse, da bo zgrajen. Ni mi pa všeč, ko so nekatere stvari že vnaprej dogovorjene, saj želim, da imajo vsi arhitekti enake možnosti soustvarjati. Projekt bomo poskušali peljati naprej tako, da bo čim boljši za naslednjih 50 let in da bo čim cenejši, da bo ostalo še kaj denarja za druge projekte,« je še za STA dejal Arsenovič.

Ne samo zdravnik družinske medicine, tudi ginekolog in zobozdravnik

Ambulante družinske medicine zdravstvene postaje Tezno se trenutno nahajajo v dotrajanem objektu pri industrijski coni Tezno, ki ga lastnik Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije želi prodati. Zato jih bodo preselili v novogradnjo pri Osnovni šoli Martina Konšaka na drugi strani mestne četrti. Tam naj bi namestili še dodatne referenčne in razvojne ambulante, po novem naj bi bila v zdravstveni postaji Tezno tudi ginekolog in zobozdravnik.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice