Družinski lokal se poslavlja ...

Slaba novica za ljubitelje piva in burgerjev. Pivohram Golar, ki je od leta 2014 razvajal goste na Jurkovičevi ulici v Gornji Radgoni, je namreč dokončno zaprl svoja vrata. 

Kot so zapisali na uradni Facebook strani lokala, je sicer težki odločitvi botrovala predvsem zahtevnost vodenja obrata.

»V življenju je včasih potrebno sprejeti težke, a ustrezne odločitve. Odločili smo se, da Pivohram zapremo. Predvsem zato, ker si glavi družine po veliko letih vodenja zelo uspešne firme in po avanturi v gostinstvu enostavno zaslužita počitek,« so zapisali.

Ob tem so se spomnili vseh lepih – pa tudi nekaj težjih trenutkov, ki so se zvrstili v minulih letih. Prav tako pa so se zahvalili vsem obiskovalcem, zaposlenim in dobaviteljem, ki so z njimi pisali zgodbo o uspehu ter jim zaželeli vse dobro tudi v prihodnje.

Zapis objavljamo v celoti.

»Dragi obiskovalci pivohrama, ljubitelji odlične hrane in piva, Pivohram je zaprl svoja vrata.

Za nami je ogromno lepih pa tudi nekaj, sicer redkih, težkih trenutkov. Kot življenje.

Pivohram je bil leta 2014 resnična noviteta, kulinarična in pivska popestritev za celotno okolico. Bili smo pub s povsem novim konceptom v Sloveniji. 

Bili smo povsem prvi lokal v Sloveniji, ki je ponujal le izbrana in vrhunska craft piva, piva trapistovskih pivovarn in tradicionalnih pivovarn s svetovnim slovesom po kakovosti, brez nekakovostnega cenenega piva.

Bili smo med le peščico lokalov, ki so začeli zgodbo z burgerji nove generacije in smo močno prispevali k prepoznavnosti burgerjev, ki jih danes najdemo že skoraj v vsaki gostilni. Bili smo, žal še vedno, redek primer lokala, ki je podpiral lokalne pridelovalce hrane. Kolikor je bilo zelenjave/vrtnin moč nabaviti pri sosednjih lokalnih pridelovalcih, smo jo pokupili, nabavljali smo meso od domačega in zelo priznanega mesarja. Zamrznjenega predpripravljenega programa različnih dobaviteljev sploh nismo poznali, kar je redkost. Vse omakice in sladice so bile narejene pri nas, v naši eni in edini kuhinji. Nikoli bližnjic, sveže in ogromno dela.

Upamo, da smo koga razvadili s kakovostjo in koga prepričali v koncept kakovostnih surovin, iz katerih se sveže pripravlja odlično in kakovostno hrano, ki je za nas edino vodilo. 

Trudili smo se ustvariti prijetno in nevsiljivo atmosfero in ponuditi gostu kar se da dobro izkušnjo v celoti. 

Vse napisano ste mnogi od vas prepoznali in nas nagradili s številnimi priporočili in dobrimi ocenami po različnih spletnih platformah. Hvala. Leta 2018 nas je za odličnost v svoj izbor zajel tudi vodnik po gastronomiji Gault & Millau. 

Seveda pa se je tudi pri nas kdaj pa kdaj kaj zalomilo in kdo ni bil zadovoljen ali celo razočaran. Vsem tem se resnično iskreno opravičujemo.

Pivohram Golar je bil družinski lokal družine Golar. Voditi lokal, še posebej s takim konceptom in na takem nivoju je zelo stresna in naporna stvar. V življenju je včasih potrebno sprejeti težke, a ustrezne odločitve. Odločili smo se, da Pivohram zapremo. Predvsem zato, ker si glavi družine po veliko letih vodenja zelo uspešne firme in po avanturi v gostinstvu enostavno zaslužita počitek.

Hvala vsem, ki ste nas obiskali in obiskovali. Hvala vsem zaposlenim. Hvala vsem dobaviteljem. Vsi ste bili del super zgodbe.

Lepo pozdravljeni, imejte se radi in vse dobro v 2020 in naprej!« 

Družina Golar

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nogometni navdušenec (nepreverjen)

Ja zakaj pa se je zaprlo če je bilo vse tako "oh in sploh"....res mi ni jasno...????????????

BeBe (nepreverjen)

...po domače so šli kot se bere, v penzion. Prepustiti lokal nekomu in biti naprej lastnik in vzdrževati še naprej kvaliteto pa je tako tako …. nikoli ne počivaš, ker si itak lastnik in ti za firmo ni vseeno, ter vsak dan imaš skrbi, nadzor in podobno, kar pa ni počitek! Pa če je bilo dovolj šoldija, zakaj bi se matral ... in se predvsem boril z inšpekcijami …. pa še zdravje je pomembno!

In reply to by Nogometni navdušenec (nepreverjen)

Mutaki (nepreverjen)

Cenovno so resno bili visko ali si bar dobo jesti kak trbej. Hvala za vse užitke.

In reply to by Nogometni navdušenec (nepreverjen)

Starejše novice