Na poziv k oddaji vlog o zainteresiranosti za javno-zasebno partnerstvo v revitalizaciji hipodroma, ki ga je občina objavila konec septembra letos, se ni prijavil nihče.

Vodstvo Mestne občine Maribor se je včeraj sestalo s predstavniki konjeniških klubov oziroma z uporabniki hipodroma v Kamnici ter s predstavniki mariborskih enot Direkcije Republike Slovenije za vode in Zavoda za varstvo kulturne in naravne dediščine Slovenije.

Kot so sporočili iz mariborske občine, so želeli slišati njihova razmišljanja o aktualnih razmerah v hipodromu in skupaj preveriti razvojne možnosti za ta objekt.

Na poziv k oddaji vlog o zainteresiranosti za javno-zasebno partnerstvo v revitalizaciji hipodroma, ki ga je občina objavila konec septembra letos, se ni prijavil nihče, čeprav je po besedah mariborske občine interes izražalo več klubov. 

»Iz pogovorov s potencialnimi interesenti smo takrat izvedeli, da so jih od prijave odvrnili predvsem strogi vodovarstveni pogoji, ki veljajo za to območje in ki omejujejo skoraj vsako gradnjo,« je sporočilo županstvo.

Zaradi varovanja podtalnice je po uredbi o vodovarstvenem območju na območju hipodroma dovoljeno postaviti le južno tribuno za gledalce, dopustni sta tudi rekonstrukcija ali nadomestna gradnja hlevov, vendar se število stojnih mest za konje ne sme povečati.

Predstavniki konjeniških klubov so na sestanku, ki ga je vodil podžupan Samo Peter Medved, kot največjo pomanjkljivost izpostavljali dejstvo, da na hipodromu ni zaprte jahalnice, ta pa je nujna za razvoj konjeniškega športa. Želeli bi tudi večje bokse za konje.

Kot je ocenil podžupan Medved, so na sestanku dobili veliko informacij in pogledov ključnih deležnikov na hipodromu. Poudaril je, da želi Mestna občina Maribor ohraniti konjeniški šport na hipodromu v Kamnici. 

»Ker pa se zavedamo, da ima objekt zaradi naštetih omejitev zdaj zelo omejene razvojne možnosti, smo ministrstvu za okolje in prostor predlagali spremembo omenjene uredbe. Radi bi, da ta omogoča več gradnje, hkrati pa seveda še vedno zagotavlja visoko raven varovanja podtalnice. Odziv ministrstva pričakujemo še pred koncem leta,« pojasnjuje županstvo. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice