Slika je simbolična.
Ne le številni med nami, tudi kuža Nils že nestrpno pričakuje svojega pasjega frizerja. Pa ne zgolj, da ga olepša, Nils je namreč pes vodič, dolga dlaka pa ga ovira pri njegovem delu.

Irena Mihelj, ki je zaradi slepote odvisna tudi od svojega psa Nilsa, je na družbeno omrežje Facebook objavila zapis, ki osvetli še eno pozabljeno težavo, še en del kolateralne škode epidemije. 

Veliki koder, vodič kuža Nils, živi s svojo slepo gospodarico. Nils je celo prvi veliki koder vodič slepih v državi. Njegova lepa dlaka pa potrebuje tudi posebno nego - pa ne zaradi lepega izgleda tega snežno belega psa.

Psa vodnika moti predvsem dlaka na njegovih glavnih čutilih (foto: Facebook profil Irene Mihelj).

Njegovi čuti so del pomembne službe pomoči slepi Ireni

Nilsovo delo psa vodiča od njega zahteva, da so njegovi čuti vedno našpičeni, kar tudi pomeni, da mora biti dlaka urejena tako, da ga pri vodenju Irene ne moti. 

»Dolga dlaka po telesu me ne ovira preveč, težava pa je dlaka po smrčku, ki mi že sili v oči, da slabše vidim, dlaka v ušesih in dlaka na stopalih, ki me ovira in zaradi katere mi drsi. Tudi nohte mi gospodarica le težko varno pristriže na primerno dolžino,« je v imenu svojega kužka vodiča zapisala lastnica Irena. 

Saloni za nego malih živali so bili sicer odprti za kratek čas, vendar je bila frizerka, ki ureja Nilsa, tako zasedena, da Irena s svojim kodrom ni prišla na vrsto. 

Spomnimo, da so se pasji saloni za kratek čas odprli v začetku maja, gneča za naročanje štirinožcev pa je bila velika. Takrat je lahko v salon vstopil le en zdrav lastnik psa, pred vhodom pa si je moral razkužiti roke in nadeti masko. 

Irena še poudarja, da ne razume odredbe, saj je možnost okužbe pri striženju psa minimalna, saj večina lastnikov svoje pse pusti pri frizerju in se kasneje vrne po njih. 

»Če se bojite, da bi se z nami okužili naši frizerji, jim pač le naročite, da so nas vedno dolžni skopati, preden nas ostrižejo,« še doda Irena v imenu svojega Nilsa. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TABORČAN (nepreverjen)

ZAKAJ TE ZLATE PRINAŠALCE NE OBRIJEJO PA MA DALŠO DLAKO KOT TA PUDL

Starejše novice