Pooblastila za vodenje družbe ima trenutno novi prvi nadzornik Damijan Škrinjar.

Nedavno imenovani novi nadzorni svet mariborskega javnega podjetja Snaga je že na ponedeljkovi ustanovni seji izpolnil pričakovanja župana Saše Arsenoviča in odvzel pooblastila direktorju Cvetu Žaliku. Kot je zatrdil mariborski župan, ima pooblastila za vodenje družbe trenutno novi prvi nadzornik Damijan Škrinjar.

Žalik za zdaj sicer še ostaja v podjetju, vendar Arsenovič pričakuje, da bo kmalu tudi razrešen, poroča STA. Da do tega še ni prišlo, je razlog v tem, da naj bi se direktor z vsemi pravnimi sredstvi trudil ostati še kakšen dan dlje na stolčku.

Na navedbe Arsenoviča se je Žalik že odzval in med drugim zatrdil, da je odstopno izjavo županu izročil že pred izredno sejo mestnega sveta, ki je potekala 25. aprila: »Torej je nemogoče trditi, da se oklepam svojega stolčka.«

»Tako županu kot zaposlenim v Snagi sem takrat povedal, in še zmeraj stojim za temi besedami, da je potrditev novih cen ravnanja z odpadki nujna, tudi zavoljo tega, da bodo politiki terjali objektivno odgovornost v smislu mojega odstopa. Nujnost dviga cene ravnanja z odpadki ni posledica slabega vodenja podjetja, ampak je posledica korenitih sprememb na trgu odpadkov, o katerih danes govori ne samo cela Slovenija, ampak ves svet. Kot direktor podjetja sem varuh zakonitosti poslovanja podjetja. V celotnem času mojega mandata smo delali v skladu z zakonodajo in zato je nedopustno, da se trenutno dogajajo imenovanja, sprejemajo sklepi, ki niso zakoniti, opravičuje pa se jih z oklepanjem stolčka, kot mi očita župan,« je v odzivu zapisal Žalik. 

Člani nadzornega sveta so poleg Škrinjara Olga Smiljan, Zdravko Zorman, Stojan Auer, Zorica Zajc Kvas in Viljem Pozeb. Prejšnji nadzorniki na majski seji namreč niso razrešili Žalika, so pa, v skladu s sklepom mestnega sveta naročili izvedbo revizije poslovanja.

Vodenje Snage naj bi začasno za tri mesece družbe prevzel Alan Perc, sicer prvi mož Energetike Maribor. Perc bo istočasno poveljeval obema mariborskima podjetjema. Novopečenega direktorja Snage na vrhu te družbe čaka naloga sanirati podjetje, ki posluje z rdečimi številkami.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost25 (nepreverjen)

Spyderman v akciji!!!!!!!!!!

Starejše novice