»Najverjetneje se bo v kratkem pokazalo, da bo treba uvesti omejitev gibanja samo znotraj posamezne občine,« meni minister za notranje zadeve Aleš Hojs. 

V uradni izjavi glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni covid-19, na kateri sodelujejo minister za zdravje Tomaž Gantar, minister za notranje zadeve Aleš Hojs in uradni govorec Kriznega štaba Republike Slovenije Jelko Kacin, je slišati namigovanja, da bi se prepoved gibanja lahko še zaostrila.

Hojs poudarja, da se lahko v trgovino, lekarno in na pošto odpravimo le posamično, ne v manjših skupinah. Izjema so družine.

»Najverjetneje se bo v kratkem pokazalo, da bo treba uvesti omejitev gibanja samo znotraj posamezne občine,« je dejal. 

Vlada je obratovalni čas trgovin določila z namenom, da se zmanjša prevelika koncentracija ljudi pred trgovinami v istem času, s podaljšanjem obratovalnega časa bo lahko razdalja med kupci in prodajalkami ustrezna: »Želimo zaščititi prodajalce in kupce.« 

Če odločitev ne bo dovolj življenjska, se bodo pogovorili s trgovci in poskušali najti rešitev, ki bo v dobro vseh strani.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nevidni (nepreverjen)

Kreteni nespametni.

Danvid (nepreverjen)

Ha.ha nobena vlada mi ne bo prepovedala da se odpeljem v drugo občino.če hočete ljudski upor ga boste tudi dobili'kmalu.ni tu kitajska.

Policijska ura (nepreverjen)

24h ...

In reply to by Danvid (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Ko bož ba zbolel bo pa kriv Kdo? Ali še huje, da zaradi tebe zboli babica in dedek in potem zaradi posledice umreta. Spet kdo bo takrat kriv? Janša itak. Imaš budale na tome svjetu.....

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Haja (nepreverjen)

Seveda ni Kitajska! Tukaj je dežela Butalcev. Še v Butalah bi razumeli, da je boljše biti dva tedna doma, kot pa nekaj mesecev. Naša teleta pa ne razumete, kaj pomeni BODITE DOMA. Saj, če ne bo šlo zlepa, bo pa šlo zgrda. Samo, če te bo vsekalo po žepu, potem boš upošteval priporočila. Morate res biti, ko stekli psi na cesti! Mislite, da ste največji frajerji, ker nikogar ne upoštevate. Ste pa veliki kreteni!

Wkw (nepreverjen)

Malo se pretirava.
Step by step!

Kuzni Janez (nepreverjen)

Bodo sprejeli prepoved gibanja do bank, da ne boste opazili da vasis prihrankov ni vec.

Janez janezu volk (nepreverjen)

Ce ne bomo mi lopova zaprli, bo pa lopov nas.

Starejše novice