Le nekaj dni nazaj je javnost pretresla novica, da vrata zapira ormoški Safilo. Podoben scenarij se odvija zdaj še na Koroškem.

Zaprtje ormoškega izdelovalca očal Safilo bo povzročilo izgubo kar 557 delovnih mest. Na Koroškem se zapira tudi avtomobilski dobavitelj Adient. Tam bo brez dela ostalo 430 zaposlenih

Zaprtje obeh podjetij je ne le za območja, ampak za vso Slovenijo prava socialna bomba. Skupaj bo brez dela ostalo kar 987 ljudi

Ministrstvo z zaskrbljenostjo spremlja dogajanja

Po teh socialnih katastrofah pa se je na vladni strani oglasil tudi ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

»Vsaka izguba zaposlitev je nezaželena,« so zapisali na strani vlade. 

Zapisali so, da so ohranjanju zaposlenosti namenjeni tudi številni interventni ukrepi, s katerimi, pravijo, so že pomagali ohraniti okoli 300.000 delovnih mest in tako brezposelnost ohraniti pod povprečjem Evropske unije. 

Zapisali so, da imajo na voljo tudi številne ukrepe aktivne politike zaposlovanja, ki so namenjeni čimprejšnji vključitvi vseh, ki so izgubili službe, nazaj na trg dela. 

Minister Janez Cigler Kralj bi naj v bližnji prihodnosti tudi sam obiskal obe podjetji.

Gospodarski minister že obiskal Safilo

Le dan po novici, da se ormoško podjetje očal zapira je Ormož obiskal gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Sestal se je z županom Ormoža Danijelom Vrbnjakom, županom Svetega Tomaža Mirkom Cvetkom, županom Središča ob Dravi Jurijem Borkom, direktorjem ormoškega Safila Andrejem Mavsarjem ter z obema direktorjema iz Italije, kista se pridružila preko videoklica. 

»V tem času je kljub vsemu situacija v državi taka, da imamo stabilno finančno situacijo in da bomo naredili vse in poskrbeli za zaposlene,« je povedal po svojem obisku Safila.  

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice