Po neuspešni zgodbi s Kitajci bo državo pred grozečo 5 do 10-milijonsko kaznijo z upravljanjem mariborskega letališča »reševala« Družba za upravljanje investicij. Za upravljanje so nujni zaposleni z ustreznimi licencami, ki imajo svoje pogoje.

Vlada je na predlog ministrstva za infrastrukturo sklenila, da bo upravljanje z Letališčem Edvarda Rusjana Maribor prevzela Družba za upravljanje investicij. Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je pojasnila, da je bila to edina zakonita in do 15. julija edina izvedljiva možnost za ohranitev letališča v Mariboru.

Delavci postavljajo pogoje

Družbo DRI zdaj čaka bitka s časom. V dobrem mesecu dni bi morala pridobiti licenco za upravljanje z letališčem, za kar mora oddati popolno vlogo na Agencijo za letalstvo. Pogoj za pridobitev licence je tudi ustrezno usposobljen kader. Tako morajo še prepričati sedanje zaposlene na Aerodromu Maribor, da se zaposlijo v DRI. Prva ponudba države zdajšnjih delavcev nikakor ni zadovoljila.

Država je namreč predlagala, naj še do sredine tega meseca dajo odpovedi pri trenutnem delodajalcu in se tako do začetka upravljanja letališča družbe DRI zaposlijo tam. Temu zaposleni odločno nasprotujejo, saj bi se s tem odrekli vsem svojim pravicam.

Kot pojasnjuje Tone Bračko, bodo vztrajali, da Družba za upravljanje investicij prevzeme vse njihove pravice od zdajšnjega delodajalca, jim da primerne plače in določi sistemizacijo. »Brez te ekipe letališče ne more delovati,« so jasni.

Verjamejo v boljšo prihodnost

»Sklepčnost zaposlenih je čez 90 odstotkov. Naši pogoji so, da družba z nami doseže dogovor glede sistemizacije, plač in prevzema vseh pravic od prejšnjega delodajalca,« pojasnjuje Bračko. Ob tem zaposlene zanima tudi način delovanja. 

Zaposleni na mariborskem letališču vidijo možnost razvoja mariborskega letališča. »Vemo, kaj želimo in vemo, kaj zmoremo. Na potezi so zdaj drugi,« odgovarja Bračko, ki o zdajšnji neuspešni zgodbi ne želi preveč izgubljati besed. »Šlo je za splet različnih dogodkov. Tudi odločitve države, predvsem glede subvencij, so po mojem mnenju kar vprašljive,« je dejal.

Država bo nase prevzela stroške upravljanja, ki bodo po ocenah ministrstva v letošnjem letu znašali 300.000 evrov, v naslednjem letu pa 700.000 evrov. Gre za optimistične napovedi, saj je že trenutno vzdrževanje Aerodroma Maribor stalo več kot 100.000 evrov na mesec. Pri vzdrževanju gre predvsem za zagotavljanje ustrezno pripravljenih vzletno-pristajalnih stez, urejanja okolice in skrb za letališko infrastrukturo. S tem bodo med drugim omogočali tudi nemoteno izvajanje nujne medicinske helikopterske pomoči za vzhod Slovenije.

Pisarni DRI in Štajerske gospodarske zbornice v Mariboru sta ena ob drugi.

Priložnost čarterji in tovor?

Aktivnosti v zvezi z oživitvijo mariborskega letališča vse bolj intenzivno vodi tudi Štajerska gospodarska zbornica. Zanimivo, ŠGZ in prihodnji upravljavec letališča Družbe za upravljanje investicij imata poslovne prostore v Mariboru na istem naslovu.

Želijo si predvsem vključenosti v sooblikovanje prihodnosti mariborskega letališča, o čemer so vlado uradno že obvestili. Letališče vidijo kot izjemno pomembno za regijo, s priložnostmi kot so čarterski poleti in povezovanjem s severnimi sosedi pri tovornem prometu.

»Letališče je v izredno dobrem stanju, infrastruktura pa skoraj ni bila uporabljana. Če izgubimo to letališče, bi država s tem sporočila, da enostavno ne ve, kaj naj s svojo infrastrukturo dela,« pravi direktorica Štajerske gospodarske zbornice Aleksandra Podgornik.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice