V skladu z napovedjo bodo zaposleni v murskosoboški enoti družbe Boxmark Leather danes prejeli odpovedi pogodb o delovnem razmerju.

Spomnimo, da smo pred dnevi poročali, da zaradi zmanjšanja potreb po delavcih Boxmark zapira obrat v Murski Soboti.  

Kot nam je takrat pojasnil izvršni direktor družbe Marjan Trobiš, so v tem petletnem obdobju spremenili marsikatero tehnologijo in sledili zahtevam trga, intenzivno spremenili tehnološke procese ter investirali v nove sodobne tehnologije. 

»Novi tehnološki procesi niso več tako delovno intenzivni, zato so se tudi zmanjšale potrebe po delavcih,« je še dejal.

Delo v Kidričevem ponudili vsem 184 delavcem

Stanislava Perčič, direktorica prekmurske območne službe zavoda za zaposlovanje, je za STA povedala, da bodo pri delitvi odpovedi prisotni tudi njihovi sodelavci. Ti bodo delavce seznanili s termini za prijavo v evidenco iskalcev zaposlitve v ponedeljek in torek, saj morajo to storiti v treh dneh po prejemu odpovedi.

Tistim, ki se ne bodo odločili za nadaljevanje dela v Kidričevem, bodo takoj vročili še vloge za denarna nadomestila. Perčičeva še pravi, da so v kontaktu s podjetjem in da že iščejo rešitve. 

Kot je povedala za STA, je Boxmark vsem 184 zaposlenim v soboškem obratu, ponudil delo v Kidričevem, vendar pa še ni jasno, koliko se jih bo za nadaljevanje dela odločilo.  Ali jo bodo sprejeli ali ne, je stvar odločitve posameznikov, saj kot je Perčičeva dejala za STA, po zakonu dela niso dolžni sprejeti, če gre za več kot uro vožnje na delovno mesto.

Velja spomniti, da so med tistimi, ki so ostali brez dela, večinoma starejše šivilje, ki so pred tem delale v Muri. 

Boxmark zadnji dve leti negativno

Boxmark je sicer  zadnji dve leti posloval negativno, lani so ob štiriodstotnem padcu prodaje, ki je znašala 152 milijonov evrov, beležili kar deset milijonov evrov čiste izgube. V letošnjem letu bo rezultat še negativen, o čemer so seznanjeni tudi lastniki, ki lahko dobiček znova pričakujejo v letu 2020. Izgube so v podjetju pokrili z lastnimi viri in po Trobiševih besedah družba ni zadolžena, je še za STA dejal Trobiš.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice