Na le na desnici, tudi med člani stranke Levica vre zaradi majice s prečrtanim križem, ki si jo za na sejo državnega zbora nadel poslanec Levice Primož Siter.

»Kdaj bo že nekdo umaknil Siterjevo infantilnost z majico z uradnega FB profila stranke?« se na družbenem omrežju Facebook sprašuje mariborski poslanec iz vrst Levice Franc Trček.

»Če prevladuje mnenje, da je to kul, potem je čas, da zapustim Levico,« še dodaja in opozarja: »Pri 51 letih starosti res nimam več ne volje ne časa za tozadevne infantilnosti in tudi ne za sodelovanje z ljudmi, ki mislijo, da je to kul.« 

Trdi, da ne gre zgolj za njegovo mnenje, ampat tudi mnenje številnih podpornikov Levice.

Spomnimo. Poslanec Levice Primož Siter je za sredino sejo državnega zbora oblekel majico z logotipom skupine Bad Religion. Na Twitterju in v javnosti je zavrelo, mnogi verniki namreč njegovo gesto razumejo kot namerno provokacijo in žalitev čustev vseh kristjanov.

Bad Religion je sicer ameriška punk skupina, ki je nastala leta 1980 in je znana po svojih družbeno-kritičnih besedilih.

»Bad Religion so kultna punkovska glasbena skupina, ki s svojo kritiko družbi, tudi v delu tradicionalnih in verskih institucij, nastavlja ogledalo in odpira vrata novim političnim in družbenim idejam. Punk, pač. S svojim glasbenim (in akademskim) delom so kovali pot mnogim glasbenim in aktivističnim generacijam. Ker sem sam glasbenik in aktivist, tudi meni,« se brani Siter.

»Majica s logotipom skupine, ki sem si jo nadel v sredo, 29. januarja 2020 in na katero so se odzvali nekateri uporabniki družbenih omrežij, je moj osebni homage delu skupine, njihovem idejno-političnem stališču o vključevalni družbi, družbeni pravičnosti in neposredni demokraciji. Torej politikam, ki jih v ospredje svojega programa postavljamo tudi v Levici,« je še zapisal.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Lahko pa dr. Trček prestopi v stranko ,kjer imajo skrb za otroke . Majica je resnično znak glasbene skupine zato ne bi smel nasedati takšnim abotnim provokacijam oseb ,ki pač imajo svoj fijakerski pogled.

puklasti miha (nepreverjen)

sem slišal da ga stranka Alenke mika

Legionar (nepreverjen)

Tam se zbirajo muhe . Ni potrebno razlage .

In reply to by puklasti miha (nepreverjen)

Starejše novice